ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Που ψηφίζω: Βρείτε εύκολα το εκλογικό σας κέντρο

Εκλογές 2014 - Που ψηφίζω: Βρείτε εύκολα το εκλογικό σας κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες.

Η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ενώ εδώ και μέρες το υπουργείο εσωτερικών με ειδική εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Πληκτρολογώντας ο εκλογέας στην ειδική φόρμα το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, το όνομα μητέρας και το έτος γέννησης του μπορεί να δει που ψηφίζει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στις Ευρωεκλογές.

Αν δεν βρείτε το όνομά σας στους καταλόγους, απευθυνθείτε στο Δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Οι σταυροί

Δημοτικές εκλογές 2014

Ο εκλογέας μπορεί να βάλει από ένα μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως τοποθετηθεί σταυρός στο όνομά του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο.

Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου. Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει έναν ή δύο υποψήφιους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, ενώ θα ψηφίσει πρώτα για τις δημοτικές εκλογές και εν συνεχεία για τους περιφερειακούς άρχοντες.

Περιφερειακές εκλογές 2014

Με το σταυρό προτίμησης ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι.

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι.

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι.

Επίσης από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι εκλογείς μπορούν να μάθουν τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Εκλογές 2014: Άνοιξαν οι κάλπες

Που ψηφίζω: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην κάλπη

Εκλογές 2014: Δείτε πως βάζετε τους σταυρούς προτίμησης

Που ψηφίζω στις εκλογές του 2014- Βρες το εκλογικό σου κέντρο

Εκλογές 2014: Exit Poll και αποτελέσματα στα κανάλια

Εκλογές 2014: Ποιο είναι το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης και πώς θα το εισπράξετε

Ευρωεκλογές 2014: Η εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις

Πού ψηφίζω - Μάθε από το newsbomb.gr πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2014

Εκλογές 2014: Πού ψηφίζω, πώς ψηφίζω

Πού ψηφίζω: Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο και από το τηλέφωνο