ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Δείτε όλες τις δηλώσεις των υποψηφίων

Εκλογές 2014: Δείτε όλες τις δηλώσεις των υποψηφίων

Με κεντρικό σύνθημα το κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έκαναν δηλώσεις αισιοδοξίας οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και συνάμα στέλεχος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, «ανέβασε» την εξής ανάρτηση-νίκης για τις σημερινές εκλογές στο twitter: «Καλημέρα. Σήμερα ψηφίζουμε για να βγάλουμε τον Πειραιά Νικητή. Ψηφίζουμε, δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον μας».

-Σε εκλογικό κέντρο του Πειραιά βρέθηκε λίγο μετά τις 11:30 ο Βασίλης Μιχαλολιάκος προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ανέφερε:
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα δημοκρατίας. Όλοι οι πολίτες έχουν μία ψήφο. Ακόμη και ο πλουσιότερος και ο πιο δυνατός στην πολιτική σκηνή. Όλοι οι πολίτες παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας και της χώρας μας στα χέρια μας. Άσκησα το καθήκον μου ως όφειλα με σεβασμό στον αξιακό κώδικα του Πειραιά»

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου δήλωσε:
«Όλα να γίνουν ομαλά και όπως πρέπει γιατί στην πόλη μας υπάρχουν κρούσματα παραβατικότητας στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι από αύριο ο Πειραιάς θα αισιοδοξεί όπως πρέπει».

-H υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, νωρίς το πρωϊ «ανέβασε» στο twitter την παρακάτω ανάρτηση.
«ΑρχίΖουμε! Πρώτος σταθμός το 1ο λύκειο Αγ. Παρασκευής #perifereiaattikis pic.twitter.com/mqp84X4IVs».

υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε:
«Giorgos Koumoutsakos‏@GKoumoutsakos Η ψήφος δεν είναι στιγμιαία εκτόνωση. Είναι επιλογή διάρκειας & ευθύνης. Σήμερα τιμάμε τις θυσίες του λαού μας. Δε γυρνάμε πίσω στην κρίση».

υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός προσήλθε χαμογελαστός σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη, συνοδευόμενος από τον 15χρονο γιο του.
Ο κ. Σγουρός δήλωσε πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στην Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία.

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις εννέα και μισή το πρωί ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σήμερα στις κάλπες για να εκφραστεί καλύτερα η λαϊκή ετυμηγορία.

-Με ανάρτηση στο twitter, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Τέρενς Κουίκ, υποστήριξε:
«@Terens Quick Καλημέρα από Νικήσιανη Καβάλας προς Καλλίφυτο Δράμας.Περιοδεία στα εκλογικά κέντρα της ΑΜ-Θ μέχρι να κλείσουν κάλπες. Η Παναγιά οδηγός μας».

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε «Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά». «Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε ο ίδιος.

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης. Σε δηλώσεις του υποστήριξε τα παρακάτω:
«Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, στις μητροπόλεις. Με την καθολική τους συμμετοχή οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της αθηνας, το σχέδιο και την προοπτική της».

-Ο δικηγόρος-Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες-Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Βασίλης Καπερνάρος, έστειλε το παρακάτω προσωπικό μήνυμα για τη σημερινή εκλογική μάχη μέσω twitter:
«@Vasileios Kapernaros‏ Όχι στην αποχή, σήμερα ψηφίζουμε για το σπίτι μας, καλή ψήφο»

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης που δήλωσε: «Επιλέξαμε αυτοί τη συγκυρία για να καταθέσουμε την μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα ζητώντας να μας εμπιστευτούν την τύχη της Αθήνας. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε μέχρι τις κάλπες εξαιτίας του πολέμου του κατεστημένου. Τους διαψεύσαμε. Τους ευχαριστούμε όλους».

υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης, άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα.
«Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους της "Ελληνικής Αυγής" σε ολόκληρη τη χώρα. Επί μήνες δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, παρόντες σε αυτή την μεγάλη πολιτική μάχη, σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός», δήλωσε αμέσως μετά.

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 10:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ανέφερε: «Η Αθήνα μπορεί περισσότερα και καλύτερα. Μπορούμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά».

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε σχολείο της Κυψέλης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έκανε δηλώσεις.
«Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους αλλάζουν την Αθήνα και βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης και των έργων βιτρίνας» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, για μια Αθήνα για όλους τους πολίτες».

-Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Σταύρος Καλαφάτης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως σήμερα ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει στη γιορτή της Δημοκρατίας.

-Λίγο μετά τις 12:00 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Για ακόμη μία φορά άφησε άφωνους τους πάντες με την εισαγωγή που έκανε στις δηλώσεις του. «Ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, δεν βρέχει και ήρθαμε να ψηφίσουμε» είπε αρχικά ο κ. Μπουτάρης.
Εν συνεχεία τόνισε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα των Θεσσαλονικιών για το νερό « Φυσικό και αυτονόητο ήταν η συμμετοχή των πολιτών να είναι μεγάλη» Ενώ εκτόξευσε τα βέλη του κατά του υπουργού Εσωτερικών χαρακτηρίζοντας «ανόητη» τη χειρονομία του υπουργείου.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορεί να αναφέρεται στο κάποιοι το υπουργείο στο κάποιοι; Ποιοι κάποιοι δηλαδή; Οι δήμοι ή οι περιφέρειες είναι κάποιοι; Απαράδεκτη αυτή η χειρονομία.»
Τελειώνοντας για τις εκλογές συμπλήρωσε «Στις εκλογές πάντα ανησυχείς. Η ζωή συνεχίζεται είτε χάσεις είτε κερδίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Εκλογές 2014 - Τσίπρας: «Πρώτο βήμα για αλλαγή ηγεσίας...» (vid&pics)