ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Μετά το exit poll, τα μηνύματα!

Εκλογές 2014: Μετά το exit poll, τα μηνύματα!

Η νύχτα θα είναι μεγάλη, όπως όλα δείχνουν - Συναγερμός στα επιτελεία των κομμάτων - Έρχονται μεγάλες ανατροπές και κάποιοι ήδη έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ακόμα και αν, όπως όλα δείχνουν, στους περισσότερους δήμους και περιφέρειες – κλειδιά πάμε για δεύτερο γύρο, η αποψινή βραδιά θα είναι «μεγάλη» και για ορισμένους πολύ σκοτεινή.

Η αίσθηση που κυριαρχεί από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με βάση την προσέλευση του κόσμου είναι πως θα έχουμε τεράστιες ανατροπές και εκπλήξεις σε δήμους και περιφέρειες που θεωρούνται καθοριστικής σημασίας στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ανατροπές που είτε δεν προέβλεψαν, είτε γνώριζαν και δεν δημοσιοποίησαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Και εδώ ακριβώς είναι και το σημείο πάνω στο οποίο θα ασκηθεί έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία προμηνύουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Φωτιά που θα μετατρέψει την επόμενη εβδομάδα σε πραγματική κόλαση.

Αν και η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιτρέπει την δημοσίευση αποτελεσμάτων, οι πληροφορίες του newsbomb συγκλίνουν προς την κατελύθνση ότι τα επιτελεία των κομμάτων έχουν καταληφθεί από υψηλό πυρετό για το πώς θα διαχειριστούν τα μικρα ποσοστά των υποψηφίων που στήριξαν, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται λόγος ακόμα και για συντριβή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWSBOMB οι πολιτικοί αρχηγοί - όχι όλοι - είτε δεν θα κάνουν καθόλου δηλώσεις, είτε θα περιοριστούν σε μια γρήγορη, εθυμοτυική δήλωση στο πλαίσιο της τετριμμένων: «νίκησε η δημοκρατία», «ο λαός επέλεξε τους καλύτερους», «σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει και δεύτερος γύρος» κλπ, κλπ.

Κανεις - ή σχεδόν κανείς - δεν πρόκεται να προβεί σε πολιτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων τα οποία κατά πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις θα είναι απογοητευτικά.

Υπομονή μέχρι το Exit Poll...

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική διαδικασία

Exit Poll: Τα πρώτα αποτελέσματα των καναλιών

Exit Poll – Αθήνα: Το αποτέλεσμα στον Δήμο της Αθήνας