ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Τα ευτράπελα των εκλογών

Εκλογές 2014: Τα ευτράπελα των εκλογών

Αρκετά ήταν και φέτος τα "παρατράγουδα" στις εκλογές.

Μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν εμφανίστηκαν ποτέ, λάθη στα ψηφοδέλτια, σκύλοι που... συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και άλλα πολλά, άφησαν το δικό τους ξεχωριστό σημάδι...

Σε εκλογικό κέντρο της Έδεσσας, δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής! Περιπολικό μετέφερε τελικά τα αναπληρωματικά μέλη από τα σπίτια τους, για να μπορέσει να γίνει η εκλογική διαδικασία.

Σε Ξάνθη, Ηλεία και Πάτρα υπήρξαν μικροκαθυστερήσεις λόγω μη προσέλευσης της εφορευτικής επιτροπής, ενώ σε Κρήτη και Ηράκλειο δεν εμφανίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε δύο εκλογικά κέντρα με αποτέλεσμα να οριστούν αναπληρωτές για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία.

Να αφήσει το αγαπημένο του τετράποδο να επιλέξει τι θα ψηφίσει αποφάσισε ψηφοφόρος στη Μαράσλειο, όπου ψήφισε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο συγκεκριμένος πολίτης είχε τοποθετήσει όλα τα ψηφοδέλτια στον λαιμό του σκύλου του και αφού θα τα πετούσε κάτω, θα έριχνε στις κάλπες αυτό που θα δάγκωνε ο πιο πιστός του "φίλος".

eu

Στις Σέρρες ένας υποψήφιος έγραψε το όνομά του... λάθος στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα αυτά να είναι άκυρα! Όπως αναφέρεται ο υποψήφιος αντί να γράψει πρώτα το επίθετο όπως προβλέπεται, έγραψε πρώτα το όνομά του.

Χωρίς βουλοκέρι οι κάλπες και χωρίς εφορευτική επιτροπή βρέθηκαν δύο εκλογικά κέντρα στην πόλη της Ρόδου.

Σε άλλα ευτράπελα, σε εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κριεζώτου, πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εντολή του αντιπεριφερειάρχη προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν σε άλλο συγκρότημα.

Στην Ξάνθη, σε εκλογικά κέντρα, κάποιοι είχαν κλειδώσει τις τουαλέτες και... αναζητούνταν τα κλειδιά.

Ακόμα στη Ναύπακτο ένας 19χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής επειδή έγραφε συνθήματα έξω από το Α' Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου. Όπως μετέδωσε η εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 04:20 αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό να γράφει συνθήματα έξω από εκλογικό τμήμα. Ο 19χρονος συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όσο για τον μεγαλύτερο σε ηλικία ψηφοφόρο αυτός είναι ηλικίας 102 ετών (γεννηθείς το 1912) και ψήφισε στην Πρέβεζα.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Παπαδημούλης - «Τα μηνύματα είναι νικηφόρα»

Εκλογές 2014: H... εκλογική συνάντηση Ψινάκη-Ρουβά στο Μαραθώνα! (pic)

Εκλογές 2014: Οι 13 περιφέρειες που θα κρίνουν το νικητή

Δημοτικές εκλογές 2014: Το προεκλογικό πάρτι του Πανταζή!

Εκλογές 2014: Μικρή η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα