ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Ικανοποίηση για τη στρατηγική αλλά χαμηλοί τόνοι

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Ικανοποίηση για τη στρατηγική αλλά χαμηλοί τόνοι

Μπορεί αρχικά τα exit polls να διαμόρφωσαν ένα κλίμα ανησυχίας στο γαλάζιο κοινό, ωστόσο στη Λεωφόρο Συγγρού συνιστούσαν ψυχραιμία.

"Θα πρέπει να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα όταν θα έχουμε εικόνα από όλη την Ελλάδα", τόνιζε από νωρίς ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, δείχνοντας πως στο επιτελείο του είχαν ενδείξεις για "γαλάζια αντεπίθεση" από όλη τη χώρα. Κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιώθηκε γύρω στις 22.00, οπότε και άρχισε να κλειδώνει το γεγονός πως η ΝΔ θα είναι στο δεύτερο γύρο σε όλες τις περιφέρειες πλην Αττικής.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η γαλάζια παράταξη έβαλε 12 από τους συνολικά 13 υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες στην επόμενη Κυριακή, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να περάσει σε τέσσερις περιοχές. Σε επίπεδο δήμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαρρέει η Λεωφόρος Συγγρού, 6 γαλάζιοι δήμαρχοι κατάφεραν από χθες να εκλεγούν και άλλοι 32 έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο, έναντι 11 του ΣΥΡΙΖΑ σε συνολικά 52 πρωτεύουσες νομών.

Ως γενικό συμπέρασμα επικρατεί ικανοποίηση για την επιβράβευση της στρατηγικής που από το Νοέμβρη προώθησε ο Παπαμιμίκος, επιλέγοντας πρόσωπα που θα μπορούσαν να διατυπώσουν πολιτικό λόγο με έμφαση στα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής, απορρίπτοντας περαιτέρω υποψηφιότητες βουλευτών, που όπως είδαμε απέρριψε το εκλογικό σώμα, τόσο σε επίπεδο ΝΔ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Α.Παπαμιμίκος: Προβοκάτσια που θυμίζει παλαιό ΠΑΣΟΚ