ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Με την Ευρώπη της Δημοκρατίας ή με την Ευρώπη της Μέρκελ

Τσίπρας: Με την Ευρώπη της Δημοκρατίας ή με την Ευρώπη της Μέρκελ

«Το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα σταλεί και στις ευρωεκλογές», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μπολόνια

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, εξέφρασε από την Μπολόνια ο Αλ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μήνυμα αλλαγής που έστειλε στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Ελλάδα με τα αποτελέσματα στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στην πρωτεύουσα.

Όπως υποστήριξε, το ίδιο μήνυμα θα σταλεί και στις ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για μήνυμα αξιοπρέπειας και συλλογικής αυτοπεποίθησης, για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης που υποφέρουν από τα προγράμματα λιτότητας, είπε ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Τσίπρας στους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφωθούν μετά τις ευρωεκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα καθορίσει τη ζωή μας για πολλά χρόνια».

«Εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη “σκοτεινή ήπειρο”», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο», πρόσθεσε.

alexis

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σύνοδο των Καννών το 2011 λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ συμμετείχαν «για να αντικαταστήσουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες τραπεζίτες, πιστούς στη λιτότητα».

Όπως ανάφερε το ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης είναι «Ναι ή όχι στη λιτότητα» και το διακύβευμα των εκλογών είναι «με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ».

Αναφερόμενος στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας είπε πως «στη δημοκρατική Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας χώρος για τη Χρυσή Αυγή, τη Φόρτσα Νουόβα ή την Κάζα Πάουντ. Δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την εναλλακτική λύση που προτείνει, έκανε λόγο για ένα «ευρωπαϊκό New Deal». Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην παιδεία, την έρευνα και την τεχνολογία, στο περιβάλλον, στην κοινωνική οικονομία, στα δίκτυα και τις υποδομές.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Αλλαγή σε όλη τη χώρα φέρνει το μήνυμα των εκλογών

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Σαμαράς: «Πάω αμέσως σε εκλογές αν...»

Τα αποτελέσματα σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες

Διεθνή ΜΜΕ: «Οι Έλληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας»

Ποιοι εκλέγονται 2014: Οι σίγουροι της πρώτης Κυριακής