ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2014 Αθήνα: Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται

Αποτελέσματα εκλογών 2014 Αθήνα: Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται

Αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων τα οποία και έδωσαν στα κόμματα τα ποσοστά που λαμβάνουν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τώρα η μάχη δίνεται στην καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων.

Επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων θα γίνουν την Τετάρτη ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και αργότερα καθώς σε σχέση με τις εκλογές του 2010 ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων είναι ο διπλάσιος και άρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για μια καταμέτρησης.

Στο δήμο Αθηναίων έχουν ήδη ξεχωρίσει ορισμένοι.

Στον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλικός, Θάνος Βερέμης και Πόπη Διαμαντάκου.

Στον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες, όμως αναμένεται ψηλά στην κατάταξη να βρίσκονται οι Μάρω Δούκα, Θανάσης Σκρουμπέλος, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Φίλης και Ντίνος Καρύδης.

Στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου φέρονται να προηγούνται οι Χρήστος Τεντόμας και Θανάσης Πλεύρης, ενώ για την τρίτη θέση - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – διαγκωνίζονται οι Αθανάσιος Σπυράκος, Ανδρέας Τσώκος και Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων θα γίνει απ' ευθείας από τα πρωτοδικεία.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς (πότε;) καλύτερα...

Αλέξης Τσίπρας: Αλλαγή σε όλη τη χώρα φέρνει το μήνυμα των εκλογών

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Σαμαράς: «Πάω αμέσως σε εκλογές αν...»

Τα αποτελέσματα σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες

Διεθνή ΜΜΕ: «Οι Έλληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας»

Ποιοι εκλέγονται 2014: Οι σίγουροι της πρώτης Κυριακής