ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση-βόμβα Μιχελάκη: Εκλογές χωρίς exit polls την Κυριακή

Πρόταση-βόμβα Μιχελάκη: Εκλογές χωρίς exit polls την Κυριακή

Να μην διεξαχθούν exit polls για τις ευρωεκλογές και το β' γύρο των αυτοδιοικητικών την Κυριακή, πρότεινε μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.


Ο λόγος που επικαλείται ο κ. Μιχελάκης είναι η ανάγκη διερεύνησης των αιτίων που προκάλεσαν την αστοχία των αποτελεσμάτων κατά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιπλέον, μέσω twitter ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε τις εταιρείες διότι «το αποτέλεσμά τους (σ.σ. των exit polls) διέρρευσε, όταν οι κάλπες ήταν ακόμη ανοιχτές».

«Έχω δηλώσει ότι η έρευνα πρέπει να γίνει και για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις», προσέθεσε αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι θεωρεί «αναγκαίο να εξετασθεί άμεσα το ζήτημα» από «τα αρμόδια και ελεγκτικά όργανα» της μεγάλης απόκλισης του εκλογικού αποτελέσματος από το αποτέλεσμα των exit polls.

Σχολιάζοντας την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και της Ρένας Δούρου, ο υπουργός υποστήριξε ότι οι απόψεις του για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές, καθώς τις έχει εκφράσει δημόσια: «Οι απόψεις μου για τον κ. Σγουρό είναι γνωστές και τις έχω εκφράσει και δημόσια. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν η καλύτερη. Η Αττική έχασε μια σημαντική ευκαιρία και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις και exit poll

EXIT POLL 2014: Έρευνα Μιχελάκη για τα αποτελέσματα