ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τη Σύνοδο των Καννών και τόνισε:

«Οι ευρωεκλογές αυτές δεν μπορεί παρά να είναι το πιο κρίσιμο δημοψήφισμα. Όταν αποκαλύπτεται ότι στις Κάννες τον Οκτώβρη του 2011 οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, οργάνωσαν αποστασίες για να αναδιατάξουν το πολιτικό σκηνικό για να μοιράσουν τα αργύρια της εξουσίας και τελικώς να διορίσουν τη δική τους δοτή κυβέρνησης και τον δικό τους δοτό τεχνοκράτη τραπεζίτη πρωθυπουργό, τότε ναι αυτές οι ευρωεκλογές δεν μπορεί παρά να είναι δημοψήφισμα.

Οταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και την ανατροπή τότε ναι αυτές οι ευρωεκλογές δεν μπορεί παρά να είναι δημοψήφισμα».

«Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια πάρτε την Τρόϊκα και μπρος», θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, σημείωσε.

«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον κ. Γιούνγκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέϊτ για τις ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχει δύο τηλεοπτικές οθόνες μπροστά της. Στη μια θα βλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία, που μπορεί να της είναι και βαρετά και ίσως να την κλείσει, και στην άλλη τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, διότι αν στη χώρα μας γίνει η μεγάλη ανατροπή, τότε δεν θα μπορέσει να εφαρμόζει πια την πολιτική της.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως είναι «υπόλογοι» για μεγαλύτερο σκάνδαλο και θα πληρώσουν την Κυριακή, διότι «μαζί με τα Μνημόνια συνυπέγραψαν την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη, διέσυραν την Ελλάδα στην Ευρώπη, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και τη χθεσινή παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου μίλησε για «διακαναλική κοροϊδία και τον κατηγόρησε ότι δυο μέρες πριν τις εκλογές ήρθε να ξαναπεί ψέματα (το μοναδικό πρόγραμμα που έχει ο κ. Σαμαράς είναι το Μνημόνιο, σημείωσε) και παρατήρησε: «Ο λαός, όμως, λέει μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα. Ο πρωθυπουργός λανσάρει το κορόϊδα υπάρχουν».

Για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους "εκλεκτούς" του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα