ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι στην πλειονότητά τους νεοναζί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εκτιμώντας παράλληλα ότι το κόμμα του έχει «μετωπική σύγκρουση» με τη Χρυσή Αυγή, αλλά τους ψηφοφόρους «έχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε».

Μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνουν έμμεσο κάλεσμα στους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, κυρίως στο δήμο της Αθήνας, ο κ.Τσίπρας εκτίμησε επίσης ότι οι ψηφοφόροι αυτοί δεν πρέπει να γίνουν «βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της παραπλάνησης, πως η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν μία αντι-συστημική δύναμη. Δεν ειναι αντι-συστημική, αν ήταν δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο», είπε.

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και ιδίως στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, τονίζοντας ότι τους θεωρεί «συνωμότες, που υπό την καθοδήγηση της Ανγκελα Μερκελ και των κυρίων Μπαρόζο και Γιουνκέρ, στις Κάννες, συνωμότησαν κρυφά από τα κόμματά τους και τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιβάλουν μια δοτή κυβέρνηση, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας».

«Τα ανακροβούλια των Καννών πάντρεψαν Σαμαρά και Βενιζέλο» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τα περί δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές για το μνημόνιο, προβλέποντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει με διαφορά τεσσάρων ή πέντε μονάδων θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2020 είπε: «Από το λεφτά υπάρχουν του [Γιώργου] Παπανδρέου, πάμε στο κορόιδα υπάρχουν του κ. Σαμαρά...»

Διερωτήθηκε, τέλος, αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς έχει άλλο πρόγραμμα από το Μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο