ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Η Ιωάννα Καλαντζάκου και το διπλό διακύβευμα των εκλογών

Ευρωεκλογές 2014: Η Ιωάννα Καλαντζάκου και το διπλό διακύβευμα των εκλογών

Η κα Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, διακεκριμένη νομικός, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, διεκδικεί μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το διπλό διακύβευμα των ευρωεκλογών της Κυριακής για τη χώρα μας θέτει σε συνέντευξή της στη Voria.gr η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Ιωάννα Καλαντζάκου, η οποία, παράλληλα, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει τη μάχη για την είσοδό της στο Ευρωκοινοβούλιο, αποκρινόμενη θετικά στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού να συμμετάσχω στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για δύο λόγους . Αφενός, γιατί θεωρώ την Ευρώπη ως τη φυσική δεξαμενή άντλησης λύσεων για τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν νοείται έξοδος από την κρίση με μέσα και εργαλεία εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας. Αφετέρου, γιατί η παράταξη αυτή δρομολόγησε και υλοποίησε διαχρονικά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελεί σήμερα τη μόνη αξιόπιστη δύναμη ευθύνης για τον τόπο» είπε σε συνέντευξή της στο Voria.gr και συνέχισε:

«Οι ευρωεκλογές διαχρονικά είχαν ταυτιστεί με τη λεγόμενη «χαλαρή ψήφο». Ωστόσο, αυτή τη φορά έχει δημιουργηθεί πόλωση και η συζήτηση επικεντρώνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Καμία ψήφος δεν είναι μη πολιτική, πρέπει ωστόσο να εντάσσεται στο ειδικό θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου δίδεται. Έτσι λοιπόν το διακύβευμα είναι διπλό. Από τη μία πλευρά, ψήφος για την εξέλιξη της Ευρώπης και την αποτελεσματική εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας σ’ αυτήν».

Διαβάστε επίσης

Περιοδεία της Ιωάννας Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη σε Λαμία, Θεσ/νίκη, Κατερίνη και Σέρρες