ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Στα άκρα η σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα με φόντο την κάλπη

Εκλογές 2014: Στα άκρα η σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα με φόντο την κάλπη

-Σκληροί χαρακτηρισμοί από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς

-Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Σαμαρά στο Σύνταγμα – Στο Ηράκλειο ο Τσίπρας

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα με φόντο τις κάλπες της 25ης Μαΐου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξαπολύουν σφοδρότατα πυρά εκατέρωθεν και η πόλωση αυξάνεται συνεχώς.

Βαρείς χαρακτηρισμοί από τους δύο αρχηγούς, ακόμα και εκτός ορίων, την ώρα που φουντώνει η μάχη για το ποιος θα έχει περισσότερο κόσμο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του στο «Έθνος» έθεσε το δίλημμα των εκλογών. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πριν ψηφίσουν που ήταν η χώρα πριν από δύο χρόνια.

«Πρέπει όλοι να θυμούνται ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα τώρα περισσότερο από ποτέ! Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως. Μικρό λάθος να γίνει τώρα, θα κινδυνεύουμε να ξαναπέσουμε πίσω στην κρίση. Και θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξ αιτίας των… ευρωεκλογών! Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες… Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα «ατύχημα», ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση, για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν τέσσερα χρόνια…».

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δίνει στις ευρωεκλογές «εκβιάζει και αυθαιρετεί» και υποστηρίζει πως η αποσταθεροποίηση θα εκτροχιάσει την χώρα.

Επίσης ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο Έθνος τονίζει πως οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εθνικές εκλογές οι οποίες θα έβαζαν τη χώρα σε περιπέτειες.

«Μα δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση οι πολίτες. Για Ευρωβουλή ψηφίζουν! Και εν πάση περιπτώσει, ο Ελληνικός λαός δεν θέλει τώρα πρόωρες εκλογές. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, εξάλλου. Κι είναι ίσως από τα πολύ λίγα «ευρήματά» τους, που δεν τα αμφισβητεί κανείς! Γιατί δεν θέλει ο κόσμος πρόωρες εκλογές; Γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα, θα προκαλούσε τέτοια αποσταθεροποίηση που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

SAM TSIP

Μεγαλειώδης συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ και βολές Τσίπρα κατά πάντων

Υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα στις 20:00 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην ομιλία του στην πλατεία Ομονοίας ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κάλπικες παροχές» και «παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων» του πρωθυπουργού.

«Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές αυτές «είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε για το μνημόνιο» και υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

«Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014 - Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία

Σαμαράς: Ψήφος στον Τσίπρα θα προκαλέσει «ατύχημα»

Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας - Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαυρογιαλούρος

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Σαμαράς: Επιστρέφουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης