ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα ευρωεκλογών-Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα

Αποτελέσματα ευρωεκλογών-Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι ευρωκάλπες είναι δημοψήφισμα και σημειώνει πως «έπρεπε να είχαν φύγει χθες... Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια».

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι η περιπέτεια της χώρας. Μιλάει για ομαλότητα και είναι η πηγή της ανωμαλίας. Μιλάει για σταθερότητα και εννοεί λιτότητα. Είναι η μόνιμη ανασφάλεια».

Καλεί τους πολίτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές λέγοντας: «Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή». Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει: «Ζητήσαμε εκλογές πρώτη φορά όταν αυτή η κυβέρνηση έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει και συνεχίσαμε μέχρι σήμερα να ζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση…». Και τονίζει: «Μας νοιάζει να βγει το πιο ηχηρό μήνυμα από την κάλπη».

Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και σημειώνει: «Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα». Στην ερώτηση, με ποιες δυνάμεις θα συμμαχήσει για να κάνει κυβέρνηση αφού υπάρχουν δυσκολίες με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, λέει ότι «δεν είναι στατικό το πολιτικό σκηνικό. Κανείς δεν πιστεύει ότι αύριο θα είναι η ίδια δύναμη και οι συσχετισμοί στην πολιτική σκηνή. Εμείς δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Ο λαϊκός παράγοντας και οι κοινωνικές διεργασίες είναι οι πιο κρίσιμοι. Εμείς λέγαμε και λέμε: "ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός"».

Προσθέτει ότι «από το ΚΚΕ περιμένουμε να αλλάξει στάση. Ζούμε ιστορικές στιγμές, η κοινωνία καταρρέει, βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Αν είχε άλλη στάση, η Αριστερά θα είχε ήδη γράψει ιστορία. Ελπίζω να εγκαταλείψει τον μονομέτωπο εναντίον μας».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Εύχομαι να αποφασίσει επιτέλους με ποια μεριά είναι».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες εκτιμήσεις, λίγο πριν την κάλπη των ευρωεκλογών

Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο με ένα κλικ!