ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Σήμερα ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι της Κύπρου

Ευρωεκλογές 2014: Σήμερα ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι της Κύπρου

Οι Έλληνες ψηφοφόροι που διαμένουν στην Κύπρο προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί σε τρία εκλογικά κέντρα, στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο και θα τελειώσει στις 7 το βράδυ.


Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι Έλληνες ψηφοφόροι είχαν υποβάλει σχετική αίτηση στο Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Οι Κύπριοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για ανάδειξη των έξι βουλευτών που θα στείλει η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο Κυριακή, μαζί με τους ψηφοφόρους άλλων 21 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας έπεσε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, με διακαναλική συζήτηση των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που διεκδικούν τις έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και όλα είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές.

Από τα μεσάνυκτα σταμάτησε κάθε προεκλογική δραστηριότητα και αφαιρέθηκαν διαφημιστικές πινακίδες υποψηφίων.

Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν 604.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 59.637 είναι τουρκοκύπριοι, που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για πρώτη φορά, χωρίς προηγούμενη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, επιδεικνύοντάς απλώς την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα exit poll

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις δημοσκοπήσεις