ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Ανοίγουν σε λίγες ώρες οι κάλπες στην Ιταλία

Ευρωεκλογές 2014: Ανοίγουν σε λίγες ώρες οι κάλπες στην Ιταλία

Σαράντα εννέα εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται σήμερα να εκλέξουν εβδομήντα τρεις ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν για την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, ανανεώνονται τα συμβούλια των περιφερειών Αμπρούτσο (κεντρική Ιταλία) και Πιεμόντε, με πρωτεύουσα το Τορίνο, όπως και 4.086 δημοτικά συμβούλια.

Ο ιταλικός τύπος υπενθυμίζει ότι μετά την πρόσφατη καταδίκη του για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τη σχετική στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. «Όντως, το να μην μπορώ να ψηφίσω, με στενοχωρεί», δήλωσε ο «πρώην Καβαλιέρε», εξερχόμενος από το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων κοντά στο Μιλάνο, στο οποίο εκτίει την ποινή του, με παροχή κοινωνικής εργασίας.

Όπως τονίζει ο ιταλικός τύπος, οι εκλογές αυτές αναμένεται να είναι μια αναμέτρηση με τρεις, κυρίως, πρωταγωνιστές: τον πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι και το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», τον Μπέππε Γκρίλλο και το κίνημα «Πέντε Αστέρων» και τον Σίλβιο Μπερλουκόνι με το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (η δημοσιοποίησή τους, όμως, τις δυο τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές, απαγορεύεται) οι «Δημοκρατικοί» φέρονται να συγκεντρώνουν γύρω στο 32% της πρόθεσης ψήφου, τα «Πέντε Αστέρια» μέχρι και το 27% και η Φόρτσα Ιτάλια, γύρω στο 18%. Οι κάλπες, στην Ιταλία, πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές από τις 07:00 το πρωί, τοπική ώρα, μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014