ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευρωεκλογές 2014: Βαρετή η ψηφοφορία στη Γερμανία

Ευρωεκλογές 2014: Βαρετή η ψηφοφορία στη Γερμανία

Ο προεκλογικός αγώνας στη χώρα κύλησε μάλλον βαρετά και δεν είχε ίχνος ενθουσιασμού και έντασης.

Παρά τις προσπάθειες των πολιτικών και των ΜΜΕ με debate των δύο κύριων αντιπάλων, του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και του Μάρτιν Σουλτς για το Σοσιαλιστικό, και με ειδικές εκπομπές να καταδείξουν τις ιδιαιτερότητες της εκλογικής αναμέτρησης, συνάντησαν μάλλον την αδιαφορία του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές μετά από έξι χρόνια ευρωκρίσης η Ευρώπη έχει προκαλέσει κόπωση στους Γερμανούς. Ακόμη και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναμένεται να λάβει το εκπληκτικό ποσοστό του 7% , δεν μπόρεσε να «ποντάρει» πιο ψηλά με θέματα, όπως κούρεμα χρέους, ευρωομόλογα, μηχανισμός διάσωσης και Ελλάδα.

Στα πλακάτ και στα προεκλογικά σπότ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έριξε το βάρος του στην καγκελάριο Μέρκελ, και όχι στον Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, που είναι σχετικά άγνωστος στη Γερμανία, αλλά ούτε και στον γερμανό επικεφαλής υποψήφιο του κόμματος, Ντέιβιντ Μακ ΄Αλιστερ, σε σημείο που δημιουργήθηκε σύγχυση για το ποιος είναι τελικά ο υποψήφιος. Αντίθετα το Σοσιαλδημοκρατικό «επένδυσε» στον Μάρτιν Σουλτς, ως ο «Γερμανός για την Ευρώπη», όπως αναφέρουν τα πλακάτ.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης
Ευρωεκλογές - Αποτελέσματα: Ολα τα αποτελέσματα των εκλογών live στο Newsbomb

Ρoή Ειδήσεων