ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποτελέσματα δημοτικών εκλογών, ευρωεκλογών και περιφερειακών LIVE στο Newsbomb

Τα αποτελέσματα δημοτικών εκλογών, ευρωεκλογών και περιφερειακών LIVE στο Newsbomb

Η μάχη για τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι νικητές των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, το μήνυμα των ευρωεκλογών και όλα τα αποτελέσματα των εκλογών με ένα κλικ στο Newsbomb.

Ολα τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των επαναληπτικών εκλογών σε Δήμους και Περιφέρειες, θα τα βρείτε με ένα μόνο κλικ στην πρωτοποριακή εφαρμογή του Newsbomb, που κέρδισε με το καλημέρα την εμπιστοσύνη σας.

Την πρώτη Κυριακή (18/5), αλλά και τη Δευτέρα (19/5), χαρίσατε στο Newsbomb, δύο απίστευτα ρεκόρ επισκεψιμότητας, αναγνωρίζοντας την πληρότητα και την απόλυτη εγκυρότητα στην κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης και όλων όσων ακολούθησαν.

Ετσι και σήμερα όλα όσα θα συμβούν από το πρωί που θα ανοίξουν οι κάλπες μέχρι και την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, το μεσημέρι της Δευτέρας (26/5), το Newsbomb θα σας προσφέρει όλες τις εξελίξεις και λεπτό προς λεπτό και πλήρη ακρίβεια, όλα τα αποτελέσματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μπείτε στην εφαρμογή του Newsbomb και δείτε όλα τα αποτελέσματα.

Οσα πρέπει να ξέρετε για τις ευρωεκλογές

Κόκκινο χτυπάει το εκλογικό θερμόμετρο την Κυριακή (25/05), αποκαλούμενη και «Super Sunday», καθώς οι πολίτες στις υπόλοιπες 20 από τις συνολικά 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 751 ευρωβουλευτές που θα καθίσουν στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πενταετία 2014 - 2019!

Οι εκλογές αυτές αναμένεται να επιβεβαιώσουν την πολιτική κυριαρχία των φιλο-ευρωπαϊκών κεντρώων κομμάτων, παρά την αύξηση των ποσοστών που αναμένεται να επιτύχουν τα κόμματα της ακροδεξιάς και της αριστεράς.

Γι΄ αυτό και το newsbomb.gr σάς προσφέρει στο πιάτο όλα (και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα) όσα πρέπει να ξέρετε για τις Ευρωεκλογές και πολλά περισσότερα!

Η ψήφος είναι υποχρεωτική!

Και επιβάλλεται!

Η ψήφος είναι υποχρεωτική τόσο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση όσο και για τις Ευρωεκλογές.
Οι πολίτες που αδικαιολόγητα δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα έχουν κυρώσεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012). Η ποινή είναι φυλάκιση, από 1 μήνα ως 1 έτος.

Διαβάστε ποιοι εξαιρούνται και ποια είναι τα δικαιολογητικά απουσίας

Τι καθορίζει η ψήφος μας

Η Ελλάδα εκλέγει 21 αντιπροσώπους στο ΕΚ που εμφανίζεται ενισχυμένο σε επίπεδο εξουσιών και αρμοδιοτήτων.

Η διαμόρφωση των συσχετισμών που θα καθορίσουν την περαιτέρω διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης, η ακριβής αποτίμηση του ευρωφοβικού ρεύματος αλλά και ο τρόπος εκλογής του προέδρου της Κομισιόν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη νέα Ευρωβουλή, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ζητήματα όπως η σταθεροποίηση των τραπεζών, η βελτίωση της διεθνούς θέσης ανταγωνιστικότητας και η τόνωση της απασχόλησης.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες

Τι πρέπει να έχω μαζί μου για να ψηφίσω

Δείτε εδώ ποιο έγγραφο πρέπει να έχετε μαζί σας για να ψηφίσετε

Πώς θα ψηφίσετε αν έχετε χάσει την ταυτότητά σας

Έχετε χάσει την ταυτότητά σας και μαζί με αυτήν δε θέλετε να χάσετε και το εκλογικό σας δικαίωμα;
Υπάρχει λύση! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριό σας ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Τόσο απλό!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε πόσους σταυρούς βάζουμε

Οι ευρωεκλογές 2014 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με την επιλογή των εκλογέων να δώσουν σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους Ευρωβουλευτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε ποιο τηλέφωνο θα μάθω πού ψηφίζω

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή έχουν πρόβλημα με τον υπολογιστή τους, στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, ώστε όλοι οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Δείτε εδώ το τηλέφωνο

Μάθετε πού ψηφίζετε από το κινητό!

Αν είστε από τους ανθρώπους της τελευταίας στιγμής, δε γνωρίζετε πού ακόμα ψηφίζετε και είσαστε κάτοχος iPhone, smartphone ή iPad, τότε αυτή η εφαρμογή είναι για εσάς.

Ένας Έλληνας developper, o Κώστα Σταμάτης, σας δίνει με την εφαρμογή του ''Που ψηφίζω'' για iOS, μέχρι και τη δυνατότητα να δείτε το χάρτη όπου βρίσκεται το εκλογικό τμήμα που σας ενδιαφέρει, αντλώντας τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι, πού και… πώς εδώ

Κανονικά θα διεξαχθούν τα exit poll

Κανονικά θα διεξαχθούν τα exit poll, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19:00, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα μεταδώσουν την πρόβλεψή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για τον δήμο της Αθήνας αλλά και για την περιφέρεια Αττικής.

Η ροή των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει περίπου στις 19:45 καθώς θα καταφθάνουν στην Singular Logic παράλληλα αποτελέσματα και από τις τρεις εκλογικές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πανικός επικρατεί στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενόψει της διεξαγωγής των exit poll, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών.

Μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής αλλά και τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε η λανθασμένη εκτίμηση, είναι σαφές ότι μια νέα αποτυχία, ειδικά στον τομέα των ευρωεκλογών, μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους των exit poll.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Στις 22.00 τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα

Περίπου στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής, αναμένεται να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως τουλάχιστον υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic.

Η συνέχεια εδώ

Social media και ευρωεκλογές

Τα social media έχουν γίνει πλέον ένα απαραίτητο και εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας για την πολιτική, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο ρόλος τους λοιπόν στις ευρωεκλογές, είναι σημαντικότατος και στη χώρα μας, καθώς χιλιάδες Έλληνες παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και ενημερώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία

Πόσα ελληνικά κόμματα κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές;

Η Ελλάδα συμμετέχει με κόμματα αριθμoύ-ρεκόρ για τον πληθυσμό μας αλλά και για τις έδρες που θα πάρουμε στην Ευρωβουλή. Μερικά άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή και δεν θα συμμετάσχουν, ωστόσοο αριθμός συμμετοχής κρίνεται υπερβολικός!

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (ακόμα!)

Οι ευρωεκλογές που διεξάγονται σήμερα θα δώσουν στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη μελλοντική πολιτική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Όπως και Βασικά πράγματα, αλλά και λεπτομέρειες των Ευρωεκλογών

Στις Ευρωεκλογές αφιερωμένο το σημερινό doodle

Στις όγδοες κατά σειρά ευρωεκλογές που διεξάγονται σήμερα είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Οι Ευρωεκλογές είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Διεξάγονται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διαδικασία έχει ξεκινήσει σε ορισμένες χώρες στις 22 και ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου 2014, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το τέλος, μια καλή επανάληψη!

Ψηφοδέλτια, πρώτα αποτελέσματα και exit poll!

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Τα τελικά στοιχεία για τις Δημοτικές και οι πρώτες εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014