ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Ευρωεκλογές 2014: Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Έκκληση προς τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή, απηύθυναν οι πολιτικοί αρχηγοί στις δηλώσεις τους αφού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αντώνης Σαμαράς: «Μέρα δημοκρατίας»

Ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ψήφισε σε σχολείο της Πύλου στις 9:40 το πρωί. Ο πρωθυπουργός ψήφισε για τις Ευρωεκλογές και τον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών για την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς στο δήμο Πύλου-Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.
Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά». Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε ακολούθως για την Αθήνα.

Αλέξης Τσίπρας: «Με την ψήφο θα φέρουμε το καλοκαίρι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ψήφισε στο 843ο εκλογικό τμήμα, στο 27ο-30ό δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη, όπου προσήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως, ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οι πολίτες να μην δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, προσήλθε στις 10:15 το πρωί σε σχολείο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για να ψηφίσει. Κατά την έξοδό του δήλωσε: «Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό να διατυπώσει δημοκρατικά τη βούλησή του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του Έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων».

Φώτης Κουβέλης: «Αποφασίζουμε πώς θα πορευθεί η χώρα»

Στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Οι πολίτες κρατάνε την πορεία της χώρας στα χέρια τους, με υπευθυνότητα και λογισμό αποφασίζουμε πώς θα πορευθεί η χώρα. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα, ο λογισμός και η ελπίδα θα κυριαρχήσουν στην ψήφο των πολιτών».

Πάνος Καμμένος: «Ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος»

Στις 9:30 προσήλθε για να ψηφίσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος ψηφίζει στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. «Πέρα από την κατακραυγή, σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Τα μνημόνια θα είναι και αύριο εδώ»

Στη Νέα Ιωνία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη δήλωσή του τόνισε: «Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία από 1η Ιανουαρίου 2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι -και με την ψήφο και με τον αγώνα- θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία, για να μπορέσει να νοιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Δυναμώστε τη μουσική για να ψηφίσουν οι νέοι»

«Έχω μια χάρη να ζητήσω: Βάλτε ένα ωραίο τραγούδι στο σπίτι και δυναμώστε τη μουσική μήπως και πάνε να ψηφίσουν οι νέοι», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο του Χαϊδαρίου όπου ψήφισε λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής. «Μην αφήνετε τους άλλους να επιλέγουν για σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους. Σε ερώτηση για το ποιο τραγούδι πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε «Το ποτάμι» του Νίκου Πορτοκάλογλου. «Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» κατέληξε.

Ηλίας Κασιδιάρης: Η X.A. διεκδικεί μία πολύ υψηλή θέση

Βέβαιος για τα ποσοστά του κόμματός του εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 11.00 και δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα:

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε μία παράνομη δίωξη, μία σκευωρία και σήμερα είναι εδώ, δίνει το παρόν και διεκδικεί μία πολύ υψηλή θέση στις ευρωεκλογές. Με τον Αρχηγό και τους βουλευτές μας στην φυλακή συνεχίζουμε τον νόμιμο πολιτικό μας Αγώνα. Οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014