ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Στην Πάφο λειτουργούν 129 εκλογικά κέντρα

Ευρωεκλογές 2014: Στην Πάφο λειτουργούν 129 εκλογικά κέντρα

Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Έφορος της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Γιαννάκης Γιαλλουρίδης λειτουργούν, 129 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων 31 στον Δήμο Πάφου , 7 στο Δήμο Γεροσκήπου , 3 στο Δήμο Πέγειας , και 3 στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς .

Τα υπόλοιπα 85 εκλογικά κέντρα , είπε, θα λειτουργήσουν στις Κοινότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλουρίδη στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα ψηφίσουν 51. 423 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 48.309 είναι Κύπριοι περιλαμβανομένων 167 Τουρκοκύπριοι που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο.

Επίσης συνέχισε, στους 51.423 ψηφοφόρους περιλαμβάνονται 3.114 κοινοτικοί ψηφοφόροι οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μαλλουρίδης πρόσθεσε επίσης πως ολοκληρώθηκε έγκαιρα η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές με την εκπαίδευση των προεδρευόντων και των βοηθών τους και παραδόθηκαν οι κάλπες στους προεδρεύοντες με όλο το περιεχόμενο για την σημερινή ψηφοφορία .

Όπως είναι γνωστό η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7:00 και θα ολοκληρωθεί στις 18:00 με μια ώρα διακοπής από τις 12:00 μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι. Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε πως έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης για να λειτουργήσουν τα πάντα μέσα σε συνθήκες διαφάνειας , και οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

Τα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν σημείωσε πριν τα μεσάνυκτα της Κυριακής εξαιτίας της νομοθεσίας βάσει της οποίας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει όταν θα κλείσει η ψηφοφορία σε όλα τα κράτη της ΕΕ και δεδομένου ότι οι κάλπες στην Ιταλία κλείνουν στις 23:00 το βράδυ.

Επιπρόσθετα ο κ. Μαλλουρίδης ανακοίνωσε πως ο κάθε Βοηθός Έφορος έχει υπό την ευθύνη του 7 με 8 περίπου εκλογικά κέντρα.

Πρόσθεσε ακόμη πως χθες Σάββατο αποξηλώθηκαν εντός της Επαρχίας Πάφου αφίσες πολιτικού περιεχομένου που είχαν τοποθετηθεί σε κάποιους δρόμους και κάποιες εξ αυτών σε συνεργασία με τα Κόμματα. Η τοποθέτηση αφισών ξεκαθάρισε είναι επιτρεπτές μόνο στο χώρο των εκλογικών επιτελείων.

ΠΗΓΗ-ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ευρωεκλογές 2014: 47 εκλογικά κέντρα λειτουργούν στην ελεύθερη Αμμόχωστο