ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει παραβίαση εκλογικής διαδικασίας

Ευρωεκλογές 2014: Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει παραβίαση εκλογικής διαδικασίας

Μερίδα των ΜΜΕ καταγγέλλει το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του, «για παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει την εκλογική διαδικασία».

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ «έντυπα Μέσα προβάλλουν πρωτοσέλιδους τίτλους με τους οποίους προσπαθούν να επηρεάσουν τους Κύπριους πολίτες παραπλανώντας τους για το σημερινό τελικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα, η εφημερίδα «Αλήθεια» έχει αποφανθεί και ανακοινώνει το αποτέλεσμα της διαδικασίας πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Έχει αποφανθεί ότι το ΑΚΕΛ θα χάσει μια έδρα και αυτή θα καταλήξει σε άλλο κόμμα. Είναι πραγματικά πρωτάκουστο η εφημερίδα ιδιοκτησίας του στενού περιβάλλοντος του Υπουργού Εσωτερικών και καθ΄ ύλην αρμοδίου Υπουργού για την πιστή εφαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας, να παραβιάζει τόσο εξόφθαλμα τη νομοθεσία και να παρεμβαίνει με τέτοιον απροκάλυπτο τρόπο. Αντιπαρερχόμαστε της πρόκλησης αλλά οφείλουμε να την καταγγείλουμε, κάτι το οποίο ήδη πράξαμε στον έφορο εκλογών και τον οποίο καλούμε ούτως ή άλλως αυτεπάγγελτα να εξετάσει το ζήτημα. Μοναδικός κριτής είναι ο κυρίαρχος λαός ο οποίος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος να ασκήσει σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα».

Διαβάστε επίσης

Ευρωεκλογές 2014: Ένταση σε εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν Τουρκοκύπριοι