ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014- Αποτελέσματα: Παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία καταγγέλλει το Ποτάμι

Ευρωεκλογές 2014- Αποτελέσματα: Παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία καταγγέλλει το Ποτάμι

Για καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού, που πληθαίνουν ανησυχητικά από το πρωί κάνει λόγο η εκλογική επιτροπή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωρακη.

«Μέχρι τις 4 το απόγευμα» δηλώνουν «είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού. Κρούσματα είχαμε κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη».


Και προσθέτουν: «Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων, αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους».

Μέχρι τότε, όμως, το Ποτάμι καλεί «τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εποπτεύουν οι ίδιοι το μοίρασμα των ψηφοδελτίων και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ψηφίζουν οι πολίτες το κόμμα της επιλογής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν ονομαστικά κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που καταργεί την μυστικότητα της ψηφοφορίας».

Τέλος από το Ποτάμι δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν παρατηρητές σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και πριν κλείσουν οι κάλπες οι επόπτες του κόμματος θα μπουν στα εκλογικά τμήματα για να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Τα τελικά στοιχεία για τις Δημοτικές και οι πρώτες εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014