ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Ποιοι είναι οι νέοι Περιφερειάρχες

Εκλογές 2014: Ποιοι είναι οι νέοι Περιφερειάρχες

Η ΝΔ αναδεικνύεται στον μεγάλο νικητή των περιφερειών έως στιγμής, με άγνωστο ακόμη το αποτέλεσμα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την περιφέρεια Αττικής.


Έως στιγμής, η ΝΔ αναδεικνύεται νικήτρια στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου. Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης αναδείχθηκε νικητής από τον α΄γύρο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) επανεκλέγεται με 55% έναντι του Νίκου Τσιλιμίγκα (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) με 45,24%.
Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) αναδείχθηκε νικητής με 54,73% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 45,27%.

Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης (ανεξάρτητος με υποστηρίξη ΝΔ) επανεκλέγεται με 58,67% έναντι του Οδυσσέα Βουδούρη (ΣΥΡΙΖΑ) με 41,33%.
Στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) με 55,81% κερδίζει τον Ευάγγελο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) με 44,19%.

Στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΝΔ) κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ).

Στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ) κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θανάση Γιακαλή.
Στα Ιόνια Νησιά νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας 61% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου (ΝΔ).

Στην Κρήτη επανεκλέγεται ο Σταύρος Αρναουτάκης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 64,45% έναντι του Σεραφείμ Τσόκα (ΝΔ) με 35,55%.

Ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κ. Μακεδονία αναδεικνύεται μεγάλος νικητής στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 70,92% έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη (ΝΔ) με ποσοστό 29,08%.

Ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καριπίδης αναδείκνυεται νικητής στη Δ. Μακεδονία με 56,65% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή (ΝΔ).
Ο ανεξάρτητος Απόστολος Κατσιφάρας επανεκλέγεται με 51,53% έναντι του Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ) με 48,47%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Τα τελικά στοιχεία για τις Δημοτικές και οι πρώτες εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014