ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014-Τσίπρας: «Μην τολμήσετε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και Διοικητή ΤτΕ»

Εκλογές 2014-Τσίπρας: «Μην τολμήσετε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και Διοικητή ΤτΕ»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τολμήσετε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και Διοικητή ΤτΕ» -Ο Τσίπρας «έκαψε» τις μονομερείς αποφάσεις του Μαξίμου - Πρώτο το Newsbomb έγραψε για το «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ του newsbomb που μέρες τώρα σας ενημέρωναν για τα σχέδια του Μαξίμου για καίρια «πόστα» που θα αποτελέσουν σημείο αιχμής για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Οι δυο θέσεις έχουν να κάνουν με το τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδα και η άλλη με το πρόσωπο που θα αναλάβει το ύψιστο αξίωμα της χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο. Δυο «εκλογές» που μπορεί να απέχουν μισό χρόνο η μια από την άλλη, ωστόσο είναι σίγουρο ότι εκεί θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου έστειλε μήνυμα κυριολεκτικά στην ..διπλανή πόρτα ότι δεν νοείται ο πρωθυπουργός να αποφασίσει ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, δεν άφησε εκτός και το θέμα τοποθέτησης ή πρότασης ευρωπαίου επιτρόπου!

Η αναφορά του στο τελευταίο, δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού και πάλι σας είχαμε ενημερώσει ότι για μια αντίστοιχη θέση προετοιμάζεται ο Γιάννης Στουρνάρας, σε περίπτωση που δεν επιλεγεί για τη θέση Προβόπουλου.

Στις 9 Μαίου γράφαμε χαρακτηριστικά, ότι αν επιβεβαιωθεί η φημολογία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, θα πρέπει να έχουν υπάρξει 2+1 συμφωνίες, κυρίως ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

*η διοίκηση στην ΤτΕ, καθώς λήγει η θητεία Προβόπουλου τον Ιούνιο,
*το πρόσωπο ευρείας αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας και
*η συζήτηση με την Ευρώπη για το χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ακόμα και δεν ληφθούν υπόψη οι πιέσεις των ευρωπαίων για το αντίθετο, θα πρέπει τα δυο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν σε δυο πρόσωπα, που θα στελεχώσουν δυο καίριες θέσεις.

Η θέση Προβόπουλου

Η πρώτη είναι του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας, με τη θητεία Προβόπουλου να λήγει στα μέσα Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί αν θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης ή θα παραμείνει στη θέση του ο Γ. Προβόπουλος. Ωστόσο, για την ίδια θέση έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα, όπως του Γ. Στουρνάρα, με τις νεότερες πληροφορίες όμως, να αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός του Μαξίμου θέλει τον νυν Υπουργό Οικονομικών σε άλλο πόστο, ίσως και εκτός συνόρων.

Το Προεδρικό Μέγαρο

Η δεύτερη συμφωνία είναι αυτή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το πρόσωπο – κλειδί. Η θέση για το ύψιστο αξίωμα της χώρας, έχει προκαλέσει πολλές φορές πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και εκπλήξεις, ενώ πάντοτε υπάρχει η απειλή για πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που το πρόσωπο δεν είναι ευρείας αποδοχής. Η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία, μετά την πρόταση της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση.

Στις 13 Μαίου γράφαμε χαρακτηριστικά: η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν αποκλείεται να αποτελέσει σημείο «συμφωνίας» με την αντιπολίτευση παράλληλα με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας στις αρχές του 2015. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να γίνει «ανταλλαγή» προσώπων που στηρίζονται ή έστω έχουν την ανοχή των κομμάτων.

ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Το «μπρα ντε φερ» Σαμαρά για την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι κρίσιμες 2+1 συμφωνίες που θα κρίνουν τις εθνικές εκλογές