ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευρωεκλογές 2014 - Καρατζαφέρης: Η ΠΟΛΑΝ έχει καβαλικέψει την ΝΔ

Ευρωεκλογές 2014 - Καρατζαφέρης: Η ΠΟΛΑΝ έχει καβαλικέψει την ΝΔ

«Το ποσοστό που πήραμε οφείλεται σε συστηματική και επίμονη δουλειά ... το μόνο κόμμα της Κεντροδεξιάς που είχαμε άνοδο ... ενδεχομένως χρειάζεται να γίνουν δύο πόλοι», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Ατενίσαμε το 3% αλλά δεν το ακουμπήσαμε. Το ποσοστό που πήραμε οφείλεται σε συστηματική και επίμονη δουλειά και νομίζω κερδίσαμε την μάχη με τους δημοσκόπους που μας έδιναν 0,5% μέχρι πριν 20 ημέρες», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη.

«Είμαστε το μόνο κόμμα της Κεντροδεξιάς που είχαμε άνοδο. Είμαι κόμμα που ανήκω στο δημοκρατικό τόξο, παρά το ότι κάποιοι ήθελαν να μου δώσουν άλλους τίτλους, αλλά απέτυχαν. Από 'δω και πέρα χρειάζεται πολύ σύνεση και σκέψη. Ενδεχομένως χρειάζεται να γίνουν δύο πόλοι, κάτι που δεν ξέρω αν γίνει», είπε στον Ant1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Θα μπορούσα να συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά μόνο στην περίπτωση που άλλαζε πολιτική. Mε μια πιο αντιμνημονιακή στάση και διαπραγμάτευση με την κ. Μέρκελ. Δεν ζήτησα ποτέ, ούτε ζητάω κανένα οφίτσιο αν και υπήρχαν καιροί που θα μπορούσα να το κάνω. Ο δικός μου ρόλος είναι παρεμβατικός για το καλό της Ελλάδος. ... Δεν πρόκειται ποτέ να δώσω πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης –μια και δεν έχω έδρα- στην μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, ούτε είμαι ο έξαλλος που θα πω ότι όποιος έχει ψηφίσει μισό άρθρο του Μνημονίου πάει στην πυρά. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο σοβαροί», όπως σημείωσε.

Ο ίδιος πάντως στράφηκε σαφώς κατά του αρχηγού της ΝΔ και πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «οι προσωπικές επιλογές του κ. Σαμαρά ήταν αποτυχημένες. Πήρε 15% με τους κ. Κουμουτσάκο, Σπηλιωτόπουλο και Ιωαννίδη. Η ΝΔ κράτησε τον κορμό της ως παλαιό κόμμα. Το μήνυμα, όπως το ερμηνεύω εγώ –όπως το διάβασα σε μια ιστοσελίδα φίλων του Καραμανλή είναι: «βγάλε τους ΠΟΛ.ΑΝίτες από την πλάτη της ΝΔ» και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Η ΠΟΛΑΝ, τουλάχιστον στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ξέρω για την Συγγρού, έχει καβαλικέψει την ΝΔ. Αυτό το συνεχές «διαίρει» ανοίγει τον δρόμο στον κ. Τσίπρα. Αν το αντιληφθεί αυτό ο κ. Σαμαράς, νομίζω ότι μπορεί να περιμένει ένα γεγονός ανάλογο αυτού που συνέβη το 1999, όπου ο κ. Καραμανλής κέρδισε τότε τον Σημίτη με 3,5 μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές, αλλά έχασε μετά από 8 μήνες στις εθνικές εκλογές. Και τότε ο Κ. Καραμανλής ήταν πιο συγκροτημένος και πιο συγκρατημένος απ' τον σημερινό νικητή, τον κ. Τσίπρα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Η Κεστρίνη Θεσπρωτίας ψήφισε ... Κώστα Καραμανλή! (pic)