ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Χρονιά ανατροπής και αξιοπρέπειας το 2015

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Χρονιά ανατροπής και αξιοπρέπειας το 2015

Ως έτος «ανατροπής και αξιοπρέπειας», το οποίο έρχεται μάλιστα «με τον τρόπο που πρέπει», χαρακτηρίζει το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει «ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο», σημειώνοντας ότι «το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία». Το 2014, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τελειώνει, αποτελειώνοντας ένα καθεστώς που βύθισε την πατρίδα μας στη φτώχεια, την ανεργία και την απαξίωση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το 2015 έρχεται με τον τρόπο που πρέπει, ότι η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε και ότι ο λόγος δίνεται και πάλι σε αυτούς που πρέπει: σε αυτούς που τον στερήθηκαν, μαζί με δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων».

Ο κ. Τσίπρας εκφράζει, επίσης, τη βεβαιότητα ότι «η ελπίδα και το πρόγραμμα, το σχέδιο για την επόμενη μέρα θα νικήσουν το φόβο και την κινδυνολογία», ενώ δεσμεύεται πως «με τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη, η δύναμη που αφαίρεσαν από το λαό μας θα του ξαναδοθεί πίσω».

Δεσμεύεται επίσης ότι «θα μπει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση».

Στο ενωτικό προσκλητήριό του ο κ. Τσίπρας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλειδιά της χώρας και να βάλουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο. Με πρώτιστο μέλημα την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Βάζοντας μπροστά το περιβάλλον και φραγμό στα μεγάλα συμφέροντα που το επιβουλεύονται. Προστατεύοντας τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τον μόχθο, την στέγη, τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Υπερασπιζόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Το παρελθόν που αφήνουμε πίσω έχει ονοματεπώνυμα. Είναι το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα. Που νομοθέτησε τη διαπλοκή.

Το παρόν έχει ψευδώνυμα. Πίσω από αυτά κρύβονται όσοι μετέτρεψαν τον τόπο μας σε αποικία χρέους και σήμερα μεταμφιέστηκαν πάλι σε “σωτήρες”».

Ρoή Ειδήσεων