ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015:Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Πανούσης-Αιχμές για ΔΗΜΑΡ

Εκλογές 2015:Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Πανούσης-Αιχμές για ΔΗΜΑΡ

Την απόφασή του να μη είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, ο οποίος, ταυτόχρονα, επέκρινε τη στάση της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πανούσης υποστηρίζει, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος ήταν ειλημμένη: «είτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να κατέβει μόνη της, είτε αν είχε συνεργαστεί - συγχωνευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα γινόταν, εγώ θα είχα αποσυρθεί έτσι και αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης, στη συνέντευξή του, άφησε αιχμές για την στάση της ηγεσίας του κόμματος, λέγοντας «δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και πού βρίσκεται».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ' ολίγον», παρ' ολίγον κυβερνητικό, παρ' ολίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ' ολίγον ΠτΔ, όλα παρ' ολίγον είναι», είπε ο κ. Πανούσης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν και από τις δύο πλευρές ευθύνες για το θέμα του «ναυαγίου» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης απάντησε «Νομίζω ότι η λάθος κίνηση ήταν από τη μεριά της ΔΗΜΑΡ που είχε ελπίσει σε αυτά. Διάβασα μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, που με άφησε εμβρόντητο. Να καταπιούν τη γλώσσα τους, λέει, όσοι πίστευαν ότι καταψηφίσαμε τον ΠτΔ για να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα, τίθεται το ερώτημα, γιατί τον καταψηφίσαμε; Διότι αν τον καταψηφίσαμε για να πάμε σε εκλογές, ξέροντας ότι έχουμε 0,4%, δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η πολιτική λογική»

Σχετικές ειδήσεις