ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Εφικτή η αυτοδυναμία εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Εφικτή η αυτοδυναμία εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ουσιαστικές προσθήκες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί πλήρες και ευκρινές, αναμένεται να κάνει το απόγευμα του Σαββάτου (3/1) ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική συμμαχιών και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία μπορεί να μην κλείσουν, ωστόσο στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί, από την προσεχή Δευτέρα, να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει έτσι την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα.

Την ίδια ώρα μάλιστα, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ακόμα και για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη.

Όπως αναφέρουν πάντως κομματικές πηγές, οι συνομιλίες για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους εξελίσσονται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ θετική εξέλιξη υπάρχει και για τη συνεργασία με την Κίνηση Ιδεών «Πράττω».

Η Πολιτική Γραμματεία στη σημερινή (2/1) της, πολύωρη συνεδρίαση συζήτησε αναλυτικά επίσης τόσο τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και το θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων. Οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όσων έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο ή υπηρέτησαν από κυβερνητικές θέσεις τις πολιτικές λιτότητας παραμένουν, αλλά ταυτόχρονα επικρατεί και διάθεση υπέρβασής τους με στόχο να υπάρξει ομαλή κατάληξη.

Η ΠΓ ενέκρινε ακόμα τον Κώδικα Δεοντολογίας που θα διέπει τις σχέσεις βουλευτών - κόμματος, κυρίως με τους συνεργαζόμενους βουλευτές και διαμορφώνει, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, έναν κώδικα αξιών που αποσκοπεί στο να τονίσει ιδιαίτερα την ηθική διάσταση αυτής της σχέσης.

Οι προτάσεις, τέλος, των νομαρχιακών επιτροπών για τους υποψήφιους βουλευτές εξακολουθούν να φθάνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό, η ΚΕ είναι αυτή που θα δώσει την τελική συγκατάθεση, η σχετική συζήτηση αναμένεται αύριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όχι τόσο για τους κομματικούς υποψηφίους, αλλά για τους συνεργαζόμενους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι ανεξάρτητοι που καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα…

Σχετικές ειδήσεις