ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων και εξελίξεων

Ημέρα κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων και εξελίξεων

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα, Σάββατο (03/01/2015) ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει πλήθος πολιτικών εξελίξεων, τα οποία θα κρίνουν - εν πολλοίς – τη γραμμή που θα ακολουθήσουν τα κόμματα στο δρόμο για τις κάλπες.

Συνεδριάζουν Κεντρική Επιτροπή και Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ουσιαστικές προσθήκες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί πλήρες και ευκρινές, αναμένεται να κάνει το απόγευμα του Σαββάτου (03/01/2015) ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Λίγο μετά τις 12:00 το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική συμμαχιών και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία μπορεί να μην κλείσουν, ωστόσο στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί, από την προσεχή Δευτέρα (05/01/2015), να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει έτσι την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα.

Την ίδια ώρα μάλιστα, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ακόμα και για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη.

Όπως αναφέρουν πάντως κομματικές πηγές, οι συνομιλίες για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους εξελίσσονται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ θετική εξέλιξη υπάρχει και για τη συνεργασία με την Κίνηση Ιδεών «Πράττω».

Σε Καρδίτσα και Λάρισα ο Αντώνης Σαμαράς - «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη»

2217413

Στους νομούς Καρδίτσας και Λάρισας περιοδεύει σήμερα, Σάββατο (03/01/2015) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη»

Στις αγροτικές επιδοτήσεις και την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους παραγωγούς.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και αμέσως μετά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.

Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία του, ο κ. Σαμαράς θα εξαπολύσει – εκ νέου - σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα προσπαθήσει να αναδείξει «τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του».

Η αρχή άλλωστε έγινε χθες, Παρασκευή (02/01/2015), στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ, όπου καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα.

«Με τη βοήθεια του Θεού, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε, θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και (αυτή η νίκη) θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη, εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η επίσημη πρώτη του κόμματος Παπανδρέου

2215581

Το απόγευμα του Σαββάτου (03/01/2015) θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα «κίνημα που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση».

Επτασφράγιστα μυστικά παραμένουν το όνομα και το έμβλημα του νέου κόμματος.

Από το Σάββατο όλα τα κείμενα διακήρυξης, οι πολιτικές θέσεις, κ.λπ. θα είναι ανοιχτά για διαβούλευση, ενώ υπογραφές θα συλλέγονται σε όλα τα γραφεία του κόμματος. Τα κεντρικά γραφεία θα είναι στην οδό Πειραιώς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει και το site του κόμματος.

Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης για να «κατέβει» με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν – σύμφωνα με πληροφορίες – και οι Συμεών Κεδίκογλου και Θάνος Μωραΐτης.

Περιοδεία Βενιζέλου στην Πελοπόννησο

2216385

Επίσκεψη στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 17:30 το Σαββάτου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Σπάρτης και στις 19:00 θα απευθύνει ομιλία.

Την Κυριακή (04/01/2015) το πρωί θα βρεθεί στην Τρίπολη, όπου στις 11:00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Μία ώρα αργότερα θα συναντήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ μισή ώρα αργότερα θα απευθύνει ομιλία.

Στις 18:00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Καλαμάτα.

Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

2216074

Την αυτόνομη κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως το κόμμα θα συμβάλλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης και πως θα δώσει το «παρών» στην εκλογική μάχη.
Αναφερόμενος στο «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς δεν έχουμε να μετανιώσουμε για κάτι. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δημιουργήθηκε το 2010 για να εκχωρηθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις το 2014».

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις