ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέχουν στην περιφέρεια για να εκλεγούν στη ΝΔ

Τρέχουν στην περιφέρεια για να εκλεγούν στη ΝΔ

Το «εκλογικό Βατερλό» εξορίζει πρωτοκλασάτους στην περιφέρεια

Η σφαγή των γαλάζιων αμνών. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τους διαγωνισμούς μεταξύ των γαλάζιων στελεχών για μία θέση στην επόμενη Βουλή. Η διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αφήσει τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με περίπου 70-75 βουλευτές κάτι που σημαίνει πως αρκετοί πρωτοκλασάτοι θα βρεθούν εκτός Βουλής.

Οι εποχές που το Λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελούσε προνομιακό χώρο για τους γαλάζιους βουλευτές μάλλον φαίνεται πως έχουν παρέλθει οριστικά, κάτι που αναγκάζει πολλούς να αναζητήσουν τις ρίζες τους στην Περιφέρεια για μια θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αποφύγουν το... «βατερλό». Ήδη πάντως, αρκετοί βλέποντας πως τα περιθώρια επανεκλογής τους στενεύουν αρχίζουν να αποχωρούν από το κεντρικό σκηνικό με κορυφαίες περιπτώσεις αυτές των Π.Παυλόπουλου, Α.Σπηλιωτόπουλου, Γ.Ιωαννίδη και Θ.Σολδάτου, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως δε θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στη Λεωφόρο Συγγρού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτια τους, όπου σε ορισμένες περιοχές πραγματοποιείται κυριολεκτικά σφαγή για μία θέση στον.. ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, στην Α' Αθήνας οι κ. Ντ.Μπακογιάννη, Β.Κικίλιας, Ο.Κεφαλογιάννη, Ν.Κακλαμάνης, Φ.Πιπιλή, Α.Μωραϊτάκης θα κονταροχτυπηθούν για πιθανότατα τις τρεις γαλάζιες εκλόγιμες θέσεις. Ο Νότης Μηταράκης που το 2012 είχε εκλεγεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια, θα δοκιμάσει την τύχη του στη Χίο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες εκλογής του.

Την ίδια λογική φαίνεται πως ακολούθησαν και ο Ν.Δένδιας με την Α.Ασημακοπούλου, οι οποίοι άφησαν πίσω τους την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα όπου οι πιθανότητες δε θα ήταν υπέρ τους σε περίπτωση που η ΝΔ χάσει τις εκλογές και θα ριχτούν στη μάχη της Β' Αθηνών, όπου αναμένεται να πέσουν... κορμιά. Εκεί θα πολιτευθεί και ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, όπου μαζί με τους παλιούς Κ.Μητσοτάκη, Ά.Γεωργιάδη, Κ.Χατζηδάκη, Σ.Βούλτεψη, Μ.Γιακουμάτο, Μ.Βαρβιτσιώτη, Α.Ντινόπουλο, Κ.Παπακώστα, Ά.Καραμανλή και Β.Μεϊμαράκη, θα διεκδικήσουν μία από τις πέντε πιθανότατα γαλάζιες έδρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάποιοι εκ των κορυφαίων της ΝΔ θα μείνει σίγουρα εκτός, κάτι που μάλλον αντιλήφθηκε νωρίς ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, ο οποίος θα αναγκαστεί να μετακομίσει στη Λέσβο για να διεκδικήσει μία εκ των γαλάζιων εδρών.

Σχετικές ειδήσεις