Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι

Newsroom Newsroom

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι

Με απόφαση του έκτακτου συνεδρίου 

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά την απόφαση οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στην εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, που υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους, προσθέτοντας:

«Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού".

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντική εξέλιξη η συμπόρευση με τους Οικολόγους - Πράσινους

Η Κουμουνδούρου καλεί σε συνεργασία ΚΚΕ, ΑΝΤΡΣΥΑ και ΔΗΜΑΡ

Την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, διευρύνοντας το μέτωπο συμπόρευσης που περιλαμβάνει ήδη τα σχήματα "Κοινωνία Πρώτα", "Πράττω", "Κοινωνική Συμφωνία" και "Αριστερή Προοπτική".

Ικανοποίηση ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση των Οικολόγων Πρασίνων να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του συνιστά μια σημαντική εξέλιξη, με δεδομένες τις ευρωπαϊκές αναφορές των ΟΠ και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, προθσέτοντας: Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εκτός από τους Οικολόγους, όπως οι "Κοινωνία Πρώτα", "Πράττω", "Κοινωνική Συμφωνία" και "Αριστερή Προοπτική" καταδεικνύουν ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και θα φέρει τον λαό στον προσκήνιο, βρίσκει θετική ανταπόκριση".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα πως "ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ εξακολουθεί να απευθύνει ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμερίζοντας τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δυνάμεων αυτών. Το κάλεσμά του αφορά επίσης σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved