ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: «Να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης των ψηφοφόρων»

Εκλογές 2015: «Να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης των ψηφοφόρων»

Άμεσες πρωτοβουλίες για να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους οι νέοι εκλογείς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από 1η/1/1997 μέχρι 31η/12/1997, ζήτησε από την κυβέρνηση το ΚΚΕ κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, το ΚΚΕ πρότεινε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς, «η οποία είναι και νόμιμη και άμεσα υλοποιήσιμη. Κάθε καθυστέρηση ή πρόσχημα που θα στερήσει το δικαίωμα της ψήφου για τους νέους εκλογείς βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Ως προς την προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, το Κομμουνιστικό Κόμμα επανέλαβε τη θέση του να προβάλλονται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ισότιμα τα κόμματα, τα οποία εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς και να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για τα υπόλοιπα κόμματα. Επίσης, ζήτησε να σταματήσει «η προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ».

Να μη δοθεί χρόνος προβολής στα ΜΜΕ για τη Χρυσή Αυγή, ήταν μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε στη διακομματική επιτροπή, «ώστε να προβάλλει το ναζιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση της Βουλής για αναστολή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου θα συνιστούσε μορφή έμμεσης χρηματοδότησης». Οι προτάσεις του ΚΚΕ δε στηρίχτηκαν ούτε από τα κόμματα της κυβέρνησης ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Σε συνθήκες οξυμμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ προτείνει κατάργηση των διοδίων τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ.».

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr




Σχετικές ειδήσεις