ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσακαλώτος: Πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους

Εκλογές 2015 - Τσακαλώτος: Πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους

«Το πρώτο πράγμα που δεν θα κάνει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ), είναι να εφαρμόσει το e-mail του κ. Χαρδούβελη», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και προσθέτει: «Θα έχουμε μια κυβέρνηση σε διαφορετική βάση, με διαφορετικές αξίες, με διαφορετικές αναλύσεις για την οικονομία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε σχεδόν ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Πρέπει να αρχίσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Θα υπάρχουν εμβληματικές παρεμβάσεις από την πρώτη εβδομάδα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγαση, αλλά και ρυθμίσεις για την οικονομία, για να πάρουν ανάσα οι άνθρωποι και της μικρής επιχειρηματικότητας και των μικρών μαγαζιών. Είναι απαράδεκτο και παράλογο να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πάντα οι πολίτες όλης της Ευρώπης και όλων των λαών έχουν επιλογές».

Εκ των επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι πρώτος στόχος είναι η αποφυγή της συνέχισης «της παγίδας που λέγεται χρέος».

«Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους. Εγώ δεν ξέρω σοβαρό οικονομολόγο που να λέει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο. Και είναι προς όφελος όλων των χωρών. Σας θυμίζω, το 1953 χαρίσαμε το χρέος στη Γερμανία, δεν έχασαν ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Βρετανοί φορολογούμενοι, ούτε θα χάσουν οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και της Ολλανδίας αν χαριστεί ένα μέρος του χρέους στην Ελλάδα, γιατί θα έχουμε μια ευρωζώνη που θα φύγει από την κρίση, θα έχει ανάπτυξη», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015 - Ο Φλωρίδης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2015 - Βενιζέλος: Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές το τρένο θα εκτροχιαστεί

Σταθάκης στους FT: Τέλος στις δωρεάν τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις