ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 4 μονάδες η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 4 μονάδες η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε απόσταση « καθαρής εκλογής» τεσσάρων μονάδων από τη ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί απόψε από τηλεοπτικό σταθμό.

Η διαφορά είναι στο 3,9%, κατά τι μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας που ήταν ελάχιστα πάνω από το 4%.

Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου φαίνεται να φτάνει λίγο πάνω από το 3% σε αυτή τη φάση.

Συνολικά η εικόνα, από τις κρυφές μετρήσεις του Σαββατοκύριακου, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πριν την κάλπη εμπεδωμένο ένα ποσοστό υψηλότερο κατά 6-7 μονάδες μπροστά από τη δεύτερη ΝΔ. Υπολογίζεται περίπου στο 33% για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και γύρω στο 25-26% για τη ΝΔ, το ποσοστό της οποίας εξαρτάται ευθέως από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αν η ΧΑ πέσει στο 6% από 10% που μπορεί να φτάσει, τότε η ΝΔ ενισχύεται σημαντικά.

Για το κόμμα του ΓΑΠ, ενώ οι μετρήσεις του Σαββατοκύριακου το έφερναν κοντά στο 1%, εντούτοις, οι δημοσκόποι αναμένουν υψηλότερο ποσοστό και από αυτό του ΠΑΣΟΚ το οποίο στις ίδιες μετρήσεις ήταν στο 3%.

Η εκτίμηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χάσει υψηλό ποσοστό από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο «κόβει» κυρίως από το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις