ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%

Νέα δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος, ενώ οι επιλογές Λευκό/Άκυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%. Την ίδια ώρα το 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απάντησε.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 4%, ενώ το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστο ή δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%. Το 31% απάντησε «Κανέναν από τους δύο» και το 3% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα, τέλος, για την παράσταση νίκης («Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο»), το 61% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, το 29% ΝΔ και το 3% άλλο κόμμα. Ένα 7% δεν απάντησε.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις