ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ελάχιστα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ σε προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2015: Ελάχιστα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ σε προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – υπό την πίεση των τοπικών οργανώσεων - αποφάσισε να δώσει ελάχιστο χώρο στα ψηφοδέλτια του κόμματος για πασοκογενή στελέχη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το 95% των θέσεων καταλαμβάνεται από στελέχη του κόμματος και μόνο οι υπόλοιπες δόθηκαν σε εκπροσώπους άλλων χώρων και κινήσεων, που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έλαβαν περί τις 7-8 θέσεις, οι πασοκογενείς δεν ξεπερνούν συνολικά τους 10-12.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι από τις δεκάδες προτάσεις που έκανε η Σοσιαλιστική Τάση των Κουρουμπλή – Μητρόπουλου, εγκρίθηκαν μόνο δύο!

Το ίδιο συνέβη και με τα στελέχη που πρότεινε η Λούκα Κατσέλη. Ενεκρίθη μόνον η υποψηφιότητα της Βούλας Τεκτονίδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, πέρασε επίσης μόλις μία πρόταση από τις δέκα που κατατέθηκαν!

Από τους συνεργαζόμενους βουλευτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτοί: η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πέλλα, ο Θόδωρος Παραστατίδης στη β’ Θεσσαλονίκης και ο Οδυσσέας Βουδούρης στη β’ Αθήνας.

Στις εκκρεμότητες είναι και η περίπτωση του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, ενώ αντίθετα φαίνεται να έχει κλειδώσει ο Γιάννης Βαρουφάκης στη Β΄Αθήνας και η υποψηφιότητα του Χάρρυ Κλυν στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στη Β’ Αθήνας μπαίνουν στη λίστα ο Νίκος Παπάς, ο Νίκος Χουντής, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Οδ. Βουδούρης, η Αννέτα Καβαδία, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Τόλιος, η Σοφία Παπαδόγιαννη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και άλλοι.

Στη Α’ Αθήνας, πέρα από τους σημερινούς (Τσίπρας, Βούτσης, Κωνσταντοπούλου, Μπόλαρη), θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Φίλης, η Δέσποινα Σπανού, ο Δημήτρης Μπελαντής κ.α.

Στην Α’ Πειραιά εκτός από τον Θοδωρή Δρίτσα, υποψήφιος θα είναι και ο Στάθης Λεωτσάκος, μέλος της πολιτικής γραμματείας και εκ των πλέον δραστήριων και έμπειρων στελεχών του κόμματος, ενώ στη Β’ Πειραιά εκτός του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Τζένης Βαμβακά, υποψήφιες θα είναι η Νίνα Κασσιμάτη και η Λία Φράγκου. Στη Λάρισα υποψήφια θα είναι η ηθοποιός Άννα Βαγενά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εκλογές 2015: Ανακοινώνει ψηφοδέλτια το Ποτάμι

Le Figaro: Ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται το περιστατικό στο Charlie Hebdo

Σχετικές ειδήσεις