ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χρηστοφορίδης: Γιατί κατεβαίνω με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιώς

Γ. Χρηστοφορίδης: Γιατί κατεβαίνω με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιώς

Ανεξάρτητε Έλληνα πολίτη,

προσωπικά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα πράγμα ήθελα να κάνω στη ζωή μου.Να είμαι δημοσιογράφος. Για να μπορώ με την πένα μου να ασκώ πίεση και έλεγχο στην εξουσία. Και έτσι να βρίσκομαι πλάι στο λαό, να συμπαραστέκομαι στους αδύναμους, να βοηθώ εκεί που μπορώ.

Τιμώντας τις αξίες που μου μετέδωσε ο -αιώνιος δημοσιογράφος- πατέρας μου και υπηρετώντας το όνειρο, που έχω από μικρό παιδί. Να με φοβούνται τα λαμόγια. Και να βοηθώ τους συνανθρώπους μου, αξιοποιώντας κατάλληλα το υπερ-όπλο, που λέγεται δημόσιος λόγος.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου ως βουλευτή. Όμως, με το μνημόνιο, άλλαξαν οι προτεραιότητές μου. Όπως και των περισσοτέρων Ελλήνων εξάλλου.

Σήμερα, ο πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να σχεδιάσει τη ζωή του. Δεν μπορεί να κάνει όνειρα. Δεν μπορεί να κάνει παιδιά! Δεν τολμά, δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν χαμογελά πια!

Και αυτό είναι το μεγαλύτερό τους έγκλημα. Αυτό που έκανε το μνημόνιο στον ελληνικό λαό. Αυτό που έκαναν στις οικογένειές μας.

«Πρέπει να πληρώσουν για αυτό που έκαναν στην οικογένειά μου». Έτσι σκέφτομαι εγώ προσωπικά. Έτσι θα ήθελα να σκέφτεται και ο κάθε Έλληνας ψηφοφόρος την ώρα της κάλπης.

Το μνημόνιο δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα λιτότητας. Δεν είναι απλά ένα «τούνελ», που δήθεν θα διαρκέσει μόνο λίγα χρόνια. Είναι γενικευμένο και εκ θεμελίων ξερίζωμα της ζωής μας, όπως την ξέραμε.

Τα σχολεία μας θα πρέπει να φαίνονται και να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Για να είναι πιο όμορφα από τα άλλα και να βρίσκουν χορηγούς. Αλλιώς θα κλείσουν! Αυτό, μας λένε, είναι μονόδρομος!

Τα σχολικά βιβλία θα ξαναγραφτούν. Και τα παιδιά μας θα μάθουν άλλα πράγματα, διαφορετικά από ό,τι εμείς.

Τα παιδιά μας δεν θα μάθουν ότι το παν στην υγεία είναι η πρόληψη. Γιατί αυτό κοστίζει και οι δανειστές δεν θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους για την υγεία των Ελλήνων. Άλλωστε, οικονομικά, συμφέρει να πεθάνουν καμιά εκατοστή χιλιάδες ακόμη.

Επίσης, τα παιδιά μας δεν θα μάθουν ότι η εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Δεν θα κολυμπήσουν σε δημόσιες παραλίες. Δεν θα θεωρούν το ρεύμα δημόσιο αγαθό. Και σίγουρα δεν θα ακούσουν στην Ιστορία τίποτα σχετικό με τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα και τις γερμανικές αποζημιώσεις, που δεν τόλμησαν ποτέ να διεκδικήσουν οι απαράδεκτες ελληνικές κυβερνήσεις.

Αντίθετα…

τα παιδιά μας θα διαβάσουν στα βιβλία τους ότι η Ελλάδα συνορεύει δήθεν με τη Μακεδονία! Και πως είναι τάχα για το καλό μας να έχουν τα ηνία της χώρας οι ξένοι δανειστές. «Αυτό είναι μονόδρομος» θα μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Τα ίδια που λένε και τώρα. Αυτά τα κατάπτυστα που λένε και σε μας σήμερα.

Αυτά θέλουν να περάσουν στο DNA της φυλής μας, πλέον, μπολιάζοντας με αυτή την ηλίθια προπαγάνδα τη νέα γενιά και, μ’ αυτό τον τρόπο, όλες τις επόμενες.

Γιατί, για αυτούς, η Ελλάδα έχει τελειώσει ως χώρα. Στη θέση της έχουν σχεδιάσει να μείνει ένα προτεκτοράτο.

Ε, λοιπόν, εγώ, ο Γιώργος Χρηστοφορίδης, ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, δεν μπορώ να τα δεχθώ αυτά. Αν μπορείτε εσείς, τότε ψηφίστε τους μνημονιακούς.

Εμένα, πάντως, οι δάσκαλοί μου στο 11ο δημοτικό, μου τα είπαν διαφορετικά. Μου έμαθαν να είμαι υπερήφανος ως Έλληνας και να τιμώ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Και, για τους γονείς μου, υπήρχε πάντα ένας και μόνο μονόδρομος, αυτός της αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μου.

Λυπάμαι αν αυτές οι αξίες για κάποιους αποτελούν εθνικιστικές «γραφικότητες», άσχετες με τη λειτουργία των αγορών. Για μένα, αυτές οι αξίες είναι οι βάσεις της ζωής μου. Και δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσω, επειδή αυτό συμφέρει τους Γερμανούς επικυρίαρχους. Ούτε επειδή δεν αρέσουν στους μιντιάρχες της χώρας.

Το αντίθετο… Θα κάνω τα πάντα για να τις υπερασπιστώ. Και το ίδιο σας καλώ να κάνετε και εσείς. Με ακόμη περισσότερη οργή από τη δική μου. Με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα από εμένα. Σας καλώ όλους μαζί, με θυμό και αποφασιστικότητα, να τους στείλουμε όλους αυτούς τους κυρίους μακριά… να τους ξαποστείλουμε στην πολιτική ανυπαρξία. Να τους κλειδώσουμε και να τους ξεχάσουμε εκεί που ανήκουν, στο διεφθαρμένο παρελθόν τους.

Σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με εκείνους που πρόδωσαν τις αξίες μας και πλήγωσαν το ηθικό μας. Που φτώχυναν τη χώρα, απαξίωσαν τις περιουσίες μας, ξεφτίλισαν τη γη μας και τώρα ξεπουλούν τα πάντα στον τόπο μας, για να τους επαινούν -χαμογελώντας- τα αφεντικά τους.

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, αντιμνημονιακοί πολίτες… δεν έχει νόημα, πλέον, να καθόμαστε να αναλύουμε το πόσο άδικο είναι αυτό που μας συμβαίνει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, 5 χρόνια τώρα, δεχόμαστε επίθεση. Και οφείλουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αμυνθούμε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Και πρέπει να την απελευθερώσουμε.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσει η δική μας γενιά. Τώρα! Εμείς! Σ’ αυτές τις εκλογές.

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα πρέπει να έχουμε τελειώσει με δαύτους. Γιατί αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας… να ξαναγίνει χώρα.

Αποφάσισα, λοιπόν, να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με ένα κόμμα που κράτησε και κρατά σαφή αντιμνημονιακή στάση όλα αυτά τα χρόνια, όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Όχι γιατί επιδιώκω κομματικούς θώκους και καρέκλες εξουσίας. Αλλά γιατί θεώρησα χρέος μου, τώρα, στην ύστατη μάχη, να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα πρέπει να ενωθούν απέναντι στον κοινό εχθρό.

Και ο κοινός εχθρός είναι αυτοί οι απαράδεκτοι μνημονιακοί βουλευτές, που υπέγραψαν την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραίτηση της χώρας από την εθνική της κυριαρχία, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Γιατί ψηφίζουν ό,τι τους δίνουν, χωρίς καν να το διαβάσουν. Και ένα από αυτά τα χαρτιά ήταν το πιο προδοτικό και ντροπιαστικό έγγραφο που έχει ψηφίσει ποτέ κυβέρνηση κράτους. Αυτό το χαρτί πρέπει να το σκίσουμε επιδεικτικά. Έτσι όπως του αξίζει.

Κόντρα σε όλους αυτούς. Κόντρα στο δωσιλογισμό, κόντρα στον ευτελισμό των θεσμών και των αξιών…

Πολιτεύομαι, θέτοντας ως πρωταρχική επιδίωξη μου την ένωση του αντιμνημονιακού μπλοκ, που θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει επιτέλους μια κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας στην Ελλάδα. Για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Και για να αποτινάξουμε τον κατοχικό ζυγό των δανειστών. Για να μην ξαναπεινάσουν και να μην ξανακρυώσουν οι Έλληνες. Για να μην ξαναλιποθυμήσουν παιδιά από την πείνα στο σχολείο. Για να μην φύγουν άλλα μυαλά από την Ελλάδα. Για να μην χωρίσουν άλλες οικογένειες. Για να μην αυτοκτονήσουν άλλοι συμπολίτες μας.

Εγώ δεν μπορώ να κάθομαι να τους βλέπω να ξεπουλάνε την πατρίδα μου, χωρίς να αντιδράσω. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω τα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι μου, ακόμα και να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής, για να σταματήσει αυτό το χυδαίο πλιάτσικο. Και σου ζητώ να μου δώσεις τη δύναμη να το πετύχω.

Γιώργος Χρηστοφορίδης, υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ, A’ Πειραιά.

Πηγή: gchristoforidis.gr

Σχετικές ειδήσεις