ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 -Πάνος Καμμένος: Θα συνεργαστώ μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 -Πάνος Καμμένος: Θα συνεργαστώ μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως θα συμμετάσχει μόνο σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας, ούτε στο ελάχιστο», είπε χαρακτηριστικά, «Θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απέκλεισε την πιθανότητα να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα στηρίξουν το «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Όπως υπογράμμισε, εξηγώντας τη στάση του, το Ποτάμι «είναι ένα κίνημα νεοφιλελευθέρων». Για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως «πρέπει να οδηγηθεί στο δικαστήριο». Μάλιστα, τόνισε ότι «συνέταιρος με το ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να διώκεται δεν γίνομαι».

Παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» ισοδυναμεί με άρση στήριξης

Ερωτηθείς για τις αποστάσεις που χωρίζουν τις θέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά και σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα, σημείωσε: «Η άποψη μας για το “Δουβλίνο 2” έχει διατυπωθεί από το 2012. Με τον κύριο Τσίπρα έχουμε πάρα πολλές διαφορές στα εθνικά και στα θρησκευτικά θέματα. Δεν διανοούμαι ποτέ να συμμετάσχω σε κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Δεν διανοούμαι να συμμετάσχω σε κυβέρνηση που θα προωθήσει λύση στο Κυπριακό τύπου “σχεδίου Ανάν”».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε κατηγορηματικός : «εφόσον ο οποιοσδήποτε συνεργαστούμε παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” μας, εμείς θα τον ρίξουμε»

«Δεν τίθεται θέμα Grexit»

«Κανείς δεν πρόκειται να μας βγάλει από το ευρώ. Δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit» τόνισε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τους πολίτες να μην τρομοκρατούνται.

«Ο πρωθυπουργός δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις για τους ένστολους»

Αναφερόμενος στο θέμα των εξαγγελιών για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών τους σημείωσε: «Δεν μπορεί η αστυνομία και ο στρατός να εξωθούνται στην εξαθλίωση λόγω των μισθολογικών τους. Η αποκατάσταση των αποδοχών τους, ήταν στα 18 σημεία που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, αλλά δεν το έπραξε».
«Εμείς θα υποχρεώσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση με την οποία συνεργαστούμε να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά τους», τόνισε.

«Ο Σαμαράς φοβάται τους 18αρηδες»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη με τους 18αρηδες που τελικά δεν θα ψηφίσουν, αλλά και με τους νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός φοβάται την ψήφο των νέων.
«Συνολικά 400.000 Έλληνες δεν ψηφίζουν. Ο κ. Σαμαράς απαγόρευσε για πρώτη φορά στους 18αρηδες να ψηφίσουν γιατί τους φοβάται. Όπως φοβάται να ψηφίσουν οι μετανάστες που έφυγαν έξω, επειδή δεν έβρισκαν δουλειά και έφυγαν».

Σχετικές ειδήσεις