ΕΚΛΟΓΕΣ

Τσίπρας: «Αποχαιρετούμε με μαντήλι καλαματιανό τον Σαμαρά»

Τσίπρας: «Αποχαιρετούμε με μαντήλι καλαματιανό τον Σαμαρά»

Έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, να ορθώσουν το ανάστημά τους περήφανα και να πάρουν το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια τους, στέλνοντας τον Σαμαρά στο σπίτι του, απήυθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Καλαμάτα

«Μια του ψεύτη, δύο του ψεύτη, τρεις και η κακή τους μέρα... Η πιο κακή τους μέρα, θα είναι η πιο όμορφη για το λαό, η μέρα των εκλογών για τον υπερήφανο λαό που θα ορθώσει το ανάστημά του και θα πάρει το μέλλον στα χέρια του» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στη διαπλοκή και τα συμφέροντα που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να... διατηρήσουν το μνημονιακό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου στην εξουσία. «Αυτοί που νομίζουν ότι η διαπλοκή και τα συμφέροντα θα συνεχίσουν να κυβερνούν είναι βαθιά νυχτωμένοι. Σε αυτό τον τόπο θα απονεμηθεί δικαιοσύνη» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό που κατέκλεισε το κλειστό της Καλαμάτας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε και ένα μήνυμα... πένθους προς τον Αντώνη Σαμαρά, από τη γενέτειρά του, καλώντας τον Πρωθυπουργό να.. κλάψει τα τρομοκρατικά επιχειρήματα της κυβέρνησης, για Grexit και Bank Run.

«Μπορεί αν θέλει αυτά τα τερατώδη κατασκευάσματα να τα πενθεί, να τα κλάψει γιατί τα τελείωσαν εκείνοι από τους οποίους περίμενε το φιλί της ζωής, οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, ο ξένος Τύπος έδωσαν τέλος στα τρομοκρατικά επιχειρήματα».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το ηχηρό μήνυμα που επέλεξε να στείλει μέσα από το... σπίτι του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας και για τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ: «Με καλαματιανό μαντήλι, εδώ από την Καλαμάτα, ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τον κ. Σαμαρά, γιατί δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το μνημόνιο πρόκειται να βγει από την Ελλάδα και ο κ. Σαμαράς στις 26 Γενάρη θα βγει από το Μέγαρο Μαξίμου. Κυριακή κοντή γιορτή...».

Επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά για τις προεκλογικές... παροχές του Σαββάτου στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Ανακάλυψε ο κ. Σαμαράς ότι έχει πρόγραμμα και πέρα απ΄το μνημόνιο. Υπάρχουν και πράγματα που μας ξεπερνούν και ένα από αυτά είναι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Μιλά σαν να μην κατέθεσε αυτός προϋπολογισμό, σαν να μην αποκαλύφτηκαν τα περίφημα email προς την τρόικα. Ομως, ακόμα και το δούλεμα έχει τα όριά του. Πιστεύει, αλήθεια, ότι υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που θα τον πιστέψει. Πόσα ψέματα πρέπει να τραβήξει κάποιος για να καεί το παιχνίδι του κ. Σαμαρά. Θέλω να σας θυμίσει τι περιείχε το περιόβητο mail του κ. Σαμαρά. 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα, περικοπή συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέοι φόροι και νέες απολύσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι τώρα η μεγάλη στιγμή για να μπει τέρμα στην ανθρωπιστική καταστροφή. Είναι τώρα η στιγμή να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας, και αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όπλο της αντίστασης και της αλλαγής και επιτέθηκε εκ νέου στον Α. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ψεύτικες υποσχέσεις.

«Ο κ. Σαμαράς άλλαξε τροπάρι. Αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική. Αφού είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική. Και το γύρισε το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις. Όπως όμως λέει ο λαός μας, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Η κακή τους και η πιο όμορφη μέρα για μας, η μέρα των εκλογών, θα είναι η κακή μέρα για όσους βύθισαν το λαό στη δυστυχία. Και η ομορφότερη για το λαό μας και για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Η ελπίδα έρχεται. Ο φόβος φεύγει. Η Ελλάδα προχωράει. Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει. Το μέλλον ξεκίνησε. Και το κρατούν στα χέρια τους όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε για μια κόμη φορά τον πρωθυπουργό σε debate, υποστηρίζοντας πως δεν τολμά. «Ας κοπιάσει με όλα του τα έργα και όλα του τα ψέματα στο debate που του ζητάμε. Ας κοπιάσει σε όποιο κανάλι θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Αλλά δεν τολμά. Όπως δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή. Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία».

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για πολιτική χυδαιότητα τον Α. Σαμαρά καθώς, όπως υποστήριξε «έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες. Και εκφράζουμε την πιο αποφασιστική μας συμπαράσταση στο γαλλικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Επικίνδυνη ανοησία το Grexit, δηλώνει ο Σούλτς Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διακηρύσσει ο Μοσκοβισί.

Καμιά διάσπαση της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει σχέδιο Β, ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι. Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά, υποχρεώνεται να παραδεχτεί ο γερμανικός τύπος. Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, φωνάζουν όλοι οι επιφανείς διανοούμενοι της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας για μαύρη προπαγάνδα τον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για πολιτική κάθαρση και δικαιοσύνη, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μεγαλοκαναλάρχες και τους βαρόνους της διαπλοκής.

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς. Θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους. Θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού. Θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις. Θα τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος», είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

«Φίλες και φίλοι

Πολίτες της Μεσσηνίας

Ζούμε ιστορικές στιγμές.

Στιγμές μιας δίκαιης μάχης.

Αλλά και μιας μεγάλης νίκης.

Στιγμές περισυλλογής για το αύριο.

Αλλά και στιγμές χαράς γιατί το αύριο θα το αποφασίσουν επιτέλους οι ίδιοι οι πολίτες.

Βαδίζουμε στις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση.

Αλλά μέρα με τη μέρα, το ποτάμι γίνεται χείμαρρος,

το ρεύμα της νίκης μεγαλώνει.

Το ξέρω, το ξέρετε, το ξέρουν πια όλοι οι Έλληνες.

Το ξέρουν και όσοι μας πολέμησαν και μας πολεμούν.

Το ξέρουν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Στις 25 του Γενάρη ελληνικός λαός θα νικήσει.

Η δημοκρατία θα νικήσει.

Η αξιοπρέπεια θα νικήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει.

Κι αυτό δεν είναι κενός λόγος.

Δεν είμαστε χτεσινοί.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την ακροδεξιά παρέα του κυρίου Σαμαρά.

Που βουλιάζει στις αμαρτίες της και στο φόβο.

Και θέλει να βυθίσει και όλη τη χώρα στις αμαρτίες της και στο φόβο.

Απέναντί μας έχουμε το καθεστώς τη διαφθοράς.

Το καθεστώς της διαπλοκής.

Το καθεστώς των μνημονίων.

Αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε επίσης, ότι στο πλάι μας έχουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Που θα δώσει μαζί μας τη μάχη των εκλογών.

Και τη μάχη της μεγάλης αλλαγής μετά τις εκλογές.

Φίλες και φίλοι

Είναι τώρα η στιγμή να μπει τέρμα στην ανθρωπιστική καταστροφή.

Είναι τώρα η στιγμή να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας, και αξιοπρέπειας.

Και ας κάνω εδώ κάτι σαφές:

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μονοπωλούμε την κοινωνική ευαισθησία.

Γύρω μας υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που ξεκινώντας από τις πιο διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες, ενώνονται σε ένα πλατύ, ορμητικό ποτάμι.

Με αποφασιστικότητα.

Και με θυμό.

Που συμπυκνώνονται σε δυο μόνο λέξεις:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Φτάνει με το καθεστώς της φτώχειας, της ανεργίας, και της απόγνωσης.

Φτάνει με τις εθνικές ταπεινώσεις.

Φτάνει με τις δημοκρατικές εκπτώσεις.

Φτάνει με τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις.

Φτάνει με το παλιό και το φθαρμένο.

Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι.

Χωρίς προκαταλήψεις και ηγεμονισμούς.

Μαζί μπορούμε.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δικό σας όπλο της αντίστασης και της αλλαγής.

Το όπλο κάθε ελεύθερου πολίτη, που όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε μέχρι χτες.

Όσα ερωτηματικά και επιφυλάξεις κι αν έχει για μας.

Απαιτεί το ελάχιστο:

Αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Αυτό μόνο.

Αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Και δεν είναι αξιοπρέπεια τα ακρωτηριασμένα δικαιώματα,

οι ακρωτηριασμένοι μισθοί,

οι ακρωτηριασμένες συντάξεις,

οι ακρωτηριασμένες ζωές.

Δεν είναι αξιοπρέπεια η ακρωτηριασμένη δημοκρατία.

Δεν είναι αξιοπρέπεια η ακρωτηριασμένη λαϊκή κυριαρχία.

Δεν είναι αξιοπρέπεια το καθεστώς των μνημονίων.

Όπως δεν είναι σεβασμός η επιβολή μιας πολιτικής που περιφρονεί τους ανθρώπους.

Δεν είναι σεβασμός η εκτέλεση των εντολών που έρχονται από το Βερολίνο.

Και δεν κάνουν καν τον κόπο ούτε να τις μεταφράσουν.

Δεν είναι σεβασμός να σε βυθίζουν στη φτώχεια και να σου τάζουν παραδείσους.

Δεν είναι σεβασμός το ψέμα, σε όλες τις εκδοχές του, που η κυβέρνηση Σαμαρά το έχει ψωμοτύρι.

Δεν είναι σεβασμός οι κάλπικες υποσχέσεις σε ένα λαό, που ζει μια πρωτοφανή τραγωδία.

Γιατί χθες ο κος Σαμαράς άλλαξε τροπάρι.

Αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική.

Αφού είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική

Και το γύρισε το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις.

Όπως όμως λέει ο λαός μας, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα.

Η κακή τους και η πιο όμορφη μέρα για μας,

Η μέρα των εκλογών,

θα είναι η κακή μέρα για όσους βύθισαν το λαό στη δυστυχία.

Και η ομορφότερη για το λαό μας και για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Γιατί δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή από εκείνη που ένας λαός υψώνει περήφανα το ανάστημά του.

Το ζούμε αυτές τις μέρες.

Η ελπίδα έρχεται.

Ο φόβος φεύγει.

Η Ελλάδα προχωράει.

Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει.

Το μέλλον ξεκίνησε.

Και το κρατούν στα χέρια τους όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες της Μεσσηνίας

Δεν ξέρω αλήθεια αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με όσα λέει τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός.

Με τον τρόμο και την αθλιότητα που εκπορεύεται από τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ.

Ξέρετε γιατί;

Γιατί για τον κύριο Σαμαρά μιλούν τα έργα του.

Μιλάει η πολιτική του.

Αυτή η πολιτική είναι πανταχού παρούσα.

Στην απελπισία του άνεργου.

Στην οργή του αγρότη.

Στην αγωνία του μικρομεσαίου.

Στα αδιέξοδα του νέου που βλέπει την πατρίδα του να τον διώχνει.

Στην απόγνωση της οικογένειας που δεν έχει να φάει και να ζεσταθεί.

Στη ντροπή κάθε Έλληνα που βλέπει τη χώρα του να επαιτεί, αντί να απαιτεί.

Στη σιδερένια φτέρνα πάνω στο σώμα της Ελλάδας.

Όσα ψέματα λοιπόν κι αν πει σ' αυτό το ρημαγμένο λαό, ένα πράγμα μόνο πετυχαίνει ο πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων.

Γιατί τόσες του έχουν μείνει.

Το όνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.

Μαζί με την πτώση του μνημονιακού καθεστώτος που τόσο πιστά υπηρέτησε και υπηρετεί.

Εμείς εδώ και μια βδομάδα τον προκαλούμε

Ας κοπιάσει με όλα του τα έργα και όλα του τα ψέματα στο debate που του ζητάμε.

Ας κοπιάσει σε όποιο κανάλι θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει.

Αλλά δεν τολμά.

Όπως δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή.

Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία.

Όπως περιφρόνησε όλους τους θεσμούς.

Και όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Για να φτάσει να κυβερνά με διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Και να αναπαράγει τον πιο αποκρουστικό παλαιοκομματισμό.

Με διακόσιες περίπου φωτογραφικές τροπολογίες, τις δυο τελευταίες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών!

Στηριγμένος στο τρίγωνο της αμαρτίας.

Και στηρίζοντας το τρίγωνο της αμαρτίας.

Το τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα.

Και έφτασε φίλες και φίλοι στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες.

Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία.

Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο.

Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος.

Για αυτό και ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Από την Μοντ και τη Λιμπερασιόν, μέχρι την κεντροδεξιά Φιγκαρό.

Τώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει «πολιτική άποψη Σαμαρά».

Και πολιτική ηθική Σαμαρά.

Επειδή όμως σε τέτοιες στιγμές χρειάζονται καθαρές κουβέντες.

Επειδή κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να παίρνει τις ευθύνες της.

Θέλω να πω ότι εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως το τραγικό γεγονός στο Παρίσι, μας αφορά όλους.

Η βάρβαρη επίθεση, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές, είχε ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες.

Και εκφράζουμε την πιο αποφασιστική μας συμπαράσταση στο γαλλικό λαό.

Για μας, χωρίς καμιά ταλάντευση, ο εξτρεμισμός, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα, βάζει στη θέση του διαλόγου τα όπλα,

και στη θέση της διεκδίκησης για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα το έγκλημα,

είναι απόλυτα καταδικαστέος.

Τελεία και παύλα.

Όμως η απανθρωπιά δεν αντιμετωπίζεται με απανθρωπιά.

Το έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται με κυνήγι μαγισσών και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα που οραματίζονται οι τρομοκράτες.

Δεν θα καταργήσουμε το κράτος δικαίου, όπως αυτοί επιθυμούν και επιδιώκουν.

Και δεν θα ενδώσουμε στις φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που χρησιμοποιούν το αθώο αίμα για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας.

Το αφήνουμε αυτό στον κύριο Σαμαρά.

Για μας η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Επιτάσσει το σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Επιτάσσει να δουλέψουμε για μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Για μια νέα ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων.

Πού ξέρουμε ποιο τσουνάμι πολέμων και φτώχειας τα σπρώχνει στις ακτές μας.

Φίλες και φίλοι.

Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα.

Στην φυγή καταθέσεων.

Στο Grexit.

Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος.

Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα.

Και τα τρία είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπονόμευαν την αξιοπιστία της χώρας.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε μια ανακοίνωση στον κύριο Σαμαρά.

Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα.

Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους.

Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής.

Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος.

Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Επικίνδυνη ανοησία το Grexit, δηλώνει ο Σούλτς

Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διακηρύσσει ο Μοσκοβισί.

Καμιά διάσπαση της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει σχέδιο Β, ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι.

Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά, υποχρεώνεται να παραδεχτεί ο γερμανικός τύπος.

Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, φωνάζουν όλοι οι επιφανείς διανοούμενοι της Ευρώπης.

Ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους.

Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά:

Ότι το 2015 δεν είναι 2012.

Γι' αυτό, μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι:

Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό.

Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό.

Διότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Το μνημόνιο πρόκειται να βγει από την Ελλάδα.

Και ο κύριος Σαμαράς από την εξουσία.

Κυριακή κοντή γιορτή.

Πολίτες της Μεσσηνίας

Λένε ψέματα όσοι παρουσιάζουν την Ευρώπη σαν λόχο επιβολής της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

Υπάρχουν χωρίς αμφιβολία και είναι ισχυρές οι δυνάμεις της συντήρησης.

Αλλά η Ευρώπη αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Γιατί υπάρχουν οι λαοί.

Υπάρχουν οι δυνάμεις της προόδου.

Υπάρχουν τα κόμματα μιας νέας ευρωπαϊκής άνοιξης.

Και η συζήτηση για το πού πάει η Ευρώπη ξεκίνησε.

Ο δογματισμός της κυρίας Μέρκελ αμφισβητείται ακόμα και στη Γερμανία.

Και να σας πω κάτι;

Η συζήτηση ξεκίνησε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Που με επιμονή, με αγώνα, με θάρρος,

εδώ και χρόνια έβαλε στο τραπέζι τις ριζοσπαστικές του προτάσεις.

Και σήμερα στήνεται σιγά –σιγά σε όλη την Ευρώπη,

ένα δυναμικό, ριζοσπαστικό και πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας.

Και όλη η Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του διαφωτισμού, έχει τα μάτια της καρφωμένα στη μικρή, ρημαγμένη από τα μνημόνια, Ελλάδα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μας.

Μια νίκη αριστερή.

Μια νίκη ελληνική.

Αλλά και μια νίκη ευρωπαϊκή.

Μια νίκη που θα πάρει διαστάσεις ιστορικής στροφής της Ευρώπης στις 25 του Γενάρη.

Τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν τολμά να δει ο κ. Σαμαράς και οι δυνάμεις του παλιού που τον στηρίζουν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να αντιστρέψουν.

Και προσέξτε:

Όχι για να αποφύγουν την ήττα τους.

Αυτό πια όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατό.

Αλλά για να περιορίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ξέρουν ότι για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα, χρειάζεται μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό, η αυτοδυναμία που διεκδικούμε και θα μας δώσει ο λαός δεν είναι κάποιος εγωιστικός στόχος.

Είναι η αυτοδυναμία της δημοκρατίας.

Η Αυτοδυναμία του λαού.

Η Αυτοδυναμία απέναντι στους δανειστές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε την απαλλαγή από το βραχνά του αβίωτου χρέους.

Η Αυτοδυναμία της ίδιας της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Και επιτρέψτε μου να δεσμευτώ στο σημείο αυτό σε κάτι πολύ σημαντικό.

Σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες. Και να μοιράσει ευθύνες.

Να αξιοποιήσει στην κυβέρνηση, αλλά και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλειά τους.

Και να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια.

Δεσμεύομαι και προσωπικά.

Κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη.

Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα υπάρξει στις 26 του Γενάρη.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πραγματικά κυβέρνηση όλων των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο λαός μας.

Έτσι και ο κύριος Σαμαράς που χθες ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει πρόγραμμα, πέρα από το μνημόνιο.

Το ομολογώ:

Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν.

Κι ένα από αυτά είναι οι υποσχέσεις του κυρίου Σαμαρά.

Που μιλάει και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει κυβερνήσει τον τόπο τόσο καιρό.

Σαν να μη κατέθεσε προϋπολογισμό

Σα να μην αποκαλύφθηκαν τα email του προς την τρόικα.

Σαν να μη είδαμε το πρόσωπο της ανάπτυξης, των τομών, του κοινωνικού κράτους που εκπροσωπεί.

Ε, λοιπόν.

Έχει και το δούλεμα ακόμα τα όριά του.

Πιστεύει αλήθεια ότι υπάρχει άνθρωπος, ακόμα και ο πιο σκληρός δεξιός, που να τον πιστεύει;

Πόσα ψέματα τέλος πάντων πρέπει να τραβήξει κάποιος για να καεί στο παιγνίδι του κυρίου Σαμαρά;

Αντί για απάντηση, σας θυμίζω το mail Σαμαρά.

Προσέξτε, όχι το mail Χαρδούβελη.

Το mail Σαμαρά.

Αυτό ετοιμάζεται να επιβάλει, ενώ υπόσχεται ακριβώς το αντίθετο.

49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα έχει αναλάβει. .

Περικοπή συντάξεων, κατάργηση επικουρικών, εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, νέους φόρους και νέες απολύσεις.

Υπάρχει όμως και η καθημερινή πολιτική του, που τη δοκιμάσατε στην πλάτη σας κι εδώ στη Μεσσηνία.

Αυτός και η κυβέρνησή του

φορολόγησαν χωράφια, βοσκοτόπους και μαντριά

έκαναν την Ελλάδα την χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη,

χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα

επέβαλαν εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ

πήγαν τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67

χάρισαν τη Δωδώνη και ξεπουλάνε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

απαξίωσαν τις δημόσιες δομές και την αγροτική έρευνα.

Αυτές είναι οι πληγές που καλούμαστε να κλείσουμε.

Σ' αυτά πρέπει να απαντήσουμε, κι όχι στις κίβδηλες υποσχέσεις.

Και απαντάμε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής

Δεσμευόμαστε για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου

Εγγυόμαστε τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.

Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων

Εγγυόμαστε ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού.

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Πολίτες της Καλαμάτας

Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

Και από την άλλη μεριά υπάρχει το μνημόνιο και το νέο μνημόνιο.

Αυτό προσπάθησε να κρύψει ο κ. Σαμαράς.

Για αυτό πήγε τρεις μήνες νωρίτερα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φτάνουν λοιπόν τα παραμύθια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί σε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.

Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.

Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.

Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.

Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.

Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική ανάσχεσης της καταστροφής και επανεκκίνησης της οικονομίας.

Θα αποκαταστήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις

Θα βάλουμε φραγμό στις μαζικές απολύσεις

Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

Θα καταθέσουμε σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Δεσμευόμαστε τέλος μπροστά σας σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης.

Που θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής.

Θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς.

Θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους

Θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού

Θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις

Θα τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος

Φίλες και φίλοι

Ο νομός σας είναι ευλογημένος τόπος.

Ένας τόπος με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, ιστορία που ζηλεύουν πολλοί, αρχαίοι και νεότεροι πολιτισμοί.

Ένας τόπος που μπορεί να δώσει στους ανθρώπους του ευημερία.

Ένας τόπος όμως, που δοκιμάζεται σκληρά, όπως όλη η Ελλάδα, από την πολιτική των μνημονίων.

Σ' αυτό τον τόπο χρωστάμε κάθε προσοχή και κάθε φροντίδα.

Έτσι το καταλαβαίνω.

Ότι χρωστάμε.

Προτεραιότητά μας είναι μια εθνική πολιτική για το λάδι, επεξεργασμένη σε συνεργασία με τους ίδιους τους παραγωγούς.

Η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο τον νομό.

Η ανάδειξη και προώθηση της περίφημης ελιάς Καλαμάτας.

Τα μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση των παραγωγών της φημισμένης μαύρης σταφίδας.

Άμεσες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσουν οι αθρόες ελληνοποιήσεις κηπευτικών προϊόντων που πλήττουν τους Έλληνες παραγωγούς.

Και επίσης:

Ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα

Ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας.

Επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας

Αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Μας περιμένουν μέρες σκληρής δουλειάς.

Το ξέρουμε και το θέλουμε.

Έχουμε την όρεξη, το θάρρος, την αποφασιστικότητα να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της μεγάλης προοδευτικής αλλαγής.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αμφιβάλλουν αν θα τα καταφέρουμε.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να κλείσω μ' αυτό.

Δεκαετίες ολόκληρες η Αριστερά δοκιμάστηκε στους αγώνες.

Και άντεξε.

Δοκιμάστηκε στην αγάπη για την πατρίδα, όταν αυτή η αγάπη σήμαινε θάνατο.

Και δημιούργησε το έπος της εθνικής μας αντίστασης.

Δοκιμάστηκε στις διώξεις, στα ξερονήσια, στις φυλακές, στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Και δεν έκανε πίσω.

Δοκιμάστηκε στους αγώνες για τη δημοκρατία.

Και στάθηκε στο ύψος της.

Δοκιμάστηκε σε θέσεις ευθύνης στην κοινωνία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα κινήματα.

Και τα κατάφερε.

Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να δοκιμαστεί σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία.

Και θα τα καταφέρει, γιατί έχει το μέταλλο που σφυρηλάτησαν γενιές και γενιές αγωνιστών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πατρίδας.

Θα τα καταφέρουμε γιατί δεν είμαστε σπορά της τύχης.

Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε αρχές.

Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε αξίες.

Έχουμε πολιτική με τον άνθρωπο της δουλειάς στο κέντρο της.

Έχουμε πατρίδα.

Γι' αυτή την πατρίδα θα τα καταφέρουμε.

Όπως σας βλέπω και με βλέπετε.

Σας καλούμε να δώσετε για πρώτη φορά απλόχερα και χωρίς δισταγμό την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευκαιρία ολόκληρη, όχι μισή, όχι κουτσουρεμένη.

Γιατί όσο μεγαλύτερη η δύναμη που θα μας δώσει ο λαός, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της Ελλάδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την επόμενη μέρα.

Σας καλούμε με το χέρι στη καρδιά, να δώσετε την αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει αυτοδυναμία η Ελλάδα.

Γεια σας και με τη νίκη»