ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - ΚΙΔΗΣΟ: Με Κικίλια το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Γ. Παπανδρέου

Εκλογές 2015 - ΚΙΔΗΣΟ: Με Κικίλια το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Γ. Παπανδρέου

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών είναι ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Στη δεύτερη θέση θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Στην τελευταία και τιμητική θέση θα είναι η Αγγέλα Κοκκόλα, πρώην Γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν επτά γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η κα Ελένη Παπανδρέου, η οποία έχει απλή συνωνυμία με τον Πρόεδρο του Κινήματος. Μετέχει επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Μοαβία Αχμέντ Μοχαμεντίν.

Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ έχει ως εξής:

1) Ηλίας Κικίλιας

Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Διετέλεσε Διοικητής του ΟΑΕΔ. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά. Συνεργάτης επί μακρόν Πανεπιστημίων της Ελλάδας και το Εξωτερικού.

Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές υψηλού επιπέδου μεταξύ των οποίων στην Επιτροπή Απασχόλησης και την Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχει πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο σε θέματα πολιτικών αγοράς εργασίας, απασχόλησης, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας.

2) Γεώργιος Πεταλωτής

Δικηγόρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης.

Εκλέχτηκε Βουλευτής το 2007 και το 2009. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Υφυπουργός Εσωτερικών, Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ .

3) Μαριάνα Γεμενετζή Πάγκαλου

Επιχειρηματίας, Σύμβουλος Επικοινωνίας.

Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Πρώην Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Υπήρξε υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

4) Γεώργιος Λεχουρίτης

Πρόεδρος του ΙΝΚΑ - Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών (ΕΣΚΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων).

Ασχολείται εθελοντικά με το καταναλωτικό κίνημα συμμετέχοντας σε ημερίδες, εκδηλώσεις φορέων Μ.Κ.Ο., Υπουργείων, Σχολείων, Πανεπιστημίων, ΓΣΕΕ, καταναλωτικών οργανώσεων, εμπορικών ασφαλιστικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συλλόγων στη Ελλάδα και στην Ευρώπη.

5) Όλγα Μπαλαούρα

Πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εθνικής και Κοινοτικής Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τελείοφοιτος του London School of Economics στην έδρα Health Economics Policy and Management.

Διετέλεσε Διοκητής του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας. Συνεργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι manager υγείας. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος υγείας.

6) Μοαβία Αχμέντ Μοχαμεντίν

Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια.

Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών εκπροσωπεί τον φορέα σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως: Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού (ENAR), Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τα Δικαιώματα των Μεταναστών (EPMWR), ΕGAM., ECRE κ.α.

Προσωπικότητα με διεθνή δράση στα θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων & καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση & την υποστήριξη των μεταναστών σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων.

Μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, εντεταλμένος Σύμβουλος της Επιτροπής για ζητήματα μετανάστευσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας & μέλος της ομάδας εργασίας, για το μεταναστευτικό ζήτημα, του Ινστιτούτου Στρατηγικών & Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου».

7) Ιωάννα Καρανδινάκη

Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Οικονομίας και Κατανάλωσης.

Εργάζεται στη ΔΕΗ από το 1983 σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

8) Ευσταθία (Έφη) Ιωάννου

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Manchester Business School. Έχει εργαστεί στην Αγγλία, καθώς και σε ελεγκτική εταιρεία στην Ελλάδα. Διετέλεσε ως σύμβουλος και στη συνέχεια Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου.

9) Ελισάβετ (Ελίζα) Πολίτη

Διεθνολόγος.

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ τα τελευταία χρόνια σπουδάζει Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εχει συνεργαστεί με το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργαζόμενη συμβουλευτικά στις νέες υπηρεσίες πρώτης υποδοχής μεταναστών.

Δραστήριο μέλος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY - Young European Socialists), της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (IUSY), αλλά και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντιπρόεδρος της οργάνωσης αυτής (ECOSY - Young European Socialists), υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ασύλου, αλλά και ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

Μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 2000, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της ΠΑΣΠ ΑΕΙ. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

10) Ελένη Παπανδρέου

Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπαλληλος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Μηχανικού Ε.Μ.Π..

Ασχολήθηκε με προγράμματα Ποιότητας και Προβολής Ποιότητας, με θέματα Εφαρμογής Προτύπου ISO 17025:2005, καθώς και Εφαρμογής Διεθνών Προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και 19011:2011 στο Δημόσιο Τομέα.Επίσης με Ποιοτικές Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα προς τον Πολίτη'.

11) Αποστολόπουλος Αναστάσιος

Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος που αφορά σε εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κινήματα. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά και marketing. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Έχει διατελέσει Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Συμμετείχε στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε) Ελλάδος ενώ διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος στο Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ. Έχει αναπτύξει πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

12) Αγγέλα Κοκκόλα

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Από τη δεκαετία του 1960 υπήρξε συνεργάτης του Γεωργίου όσο και αργότερα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1999.

Υπέγραψε τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Σχετικές ειδήσεις