ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

O Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί ξεκάθαρα πλέον την τακτική του παλαιοκομματισμού και των υποσχέσεων, επιχειρώντας να πει στον λαό, αυτά που θέλει να ακούσει...

Το κακό δεν είναι ότι υπόσχεται ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας ζωής. Αυτό είναι θεμιτό. Το κακό είναι πως τα ίδια είχε υποσχεθεί και το 2012 και δεν τα υλοποίησε ποτέ. Το αντίθετο. Ακολούθησε κατά γράμμα τη δημοσιονομική λιτότητα που επέβαλαν το ΔΝΤ και το Βερολίνο και μάλιστα στη χειρότερη μορφή της, αφού επειδή ακριβώς δεν προέβη σε μεταρρυθμίσεις, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών επέβαλε ακόμα πιο απεχθή μέτρα.

Ένας παλαιός κοινοβουλευτικός, από τους λεγόμενους «δεινοσαύρους» του ΠΑΣΟΚ έλεγε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με νέους πολιτικούς: «Στο λαό να λες τόσα ψέματα, όσα αντέχει να ακούει…».

Πάνω σε αυτή την Πασοκική λογική του λαϊκισμού κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος το 2012 υποσχέθηκε τα πάντα: Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των επιδομάτων στα επίπεδα του 2009, αποκατάσταση των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI, επέκταση επιδόματος ανεργίας και μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.

samaras 7

Όπως βλέπετε και από το infographic του Newsbomb.gr σχεδόν καμία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού δεν υλοποιήθηκε και το ερώτημα είναι «γιατί κάποιος να πιστέψει ότι θα υλοποιηθούν οι σημερινές του υποσχέσεις;».

Ένας πρωθυπουργός που δεν κατάφερε να πείσει τους δανειστές ούτε για το θέμα των 100 δόσεων στην εφορία πως είναι δυνατόν να τους πείσει μετά τις εκλογές ότι« δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Γιατί δεν τους έπεισε και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις;».

Ποιος Έλληνας μπορεί να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που δεν κατάφερε να σταματήσει ούτε ένα από τα μέτρα που του επέβαλαν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο;

Σήμερα, εν έτει 2015 και ενώ ο κ. Σαμαράς απώλεσε ακόμα και την εμπιστοσύνη των δανειστών αλλά και των επιστήθιων φίλων του και ομοϊδεατών του όπως ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επιχειρεί να πείσει το λαό ότι μετά τις εκλογές θα γίνει κάποιο… θαύμα και ξαφνικά θα «κλειδώσει» νέα συμφωνία με τους δανειστές χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέο μνημόνιο. Η επιχειρηματολογία ξεπερνά ακόμα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η αλήθεια όμως είναι αλλού. Βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου στο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε στην άλλη όχθη της ακατάσχετης «υποσχεσιολογίας» λέγοντας ότι:

1) Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και καμία ανατροπή σε οικογενειακούς προγραμματισμούς.

2) Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, με αρχή από το 2015 και θα δοθεί απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

3) Θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία.

4) Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα.

5) Το επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους θα επιστραφεί κι έτσι θα αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία.

6) Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος σε όλη την κλίμακα από το 42% που είναι σήμερα στο 33%.

7) Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων στο 15%.

8) Φορολογική έκπτωση και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.

9) Απαλλαγή από το ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι και 20.000 ευρώ.

10) Καταργούμε το πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία.

11) Απαλλαγή ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία.

Σχετικές ειδήσεις