ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου υπονομεύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2015 – Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου υπονομεύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ

Κριτική προς τη ΝΔ, ότι ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού, και μάλιστα με άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί τη γραμμή του εφησυχασμού, είτε αφελή είτε κουτοπόνηρου, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει να είναι σώνει και καλά στην κυβέρνηση. «Θέλουμε να είμαστε εθνικός εταίρος, να βοηθήσουμε τη χώρα να ολοκληρώσει με ασφάλεια την προσπάθεια και να βγει στη νέα εποχή».

«Εμείς εγγυόμαστε ότι η χώρα θα υπάρχει ακέραιη, οι τράπεζες, η οικονομία, η διαπραγμάτευση, οι προοπτικές για την ανάπτυξη», ανέφερε, σημειώνοντας πως «ναι μεν δεν έχουμε πρόβλημα στις τράπεζες, αλλά έχουμε προβλήματα σε σχέση με το δημόσιο ταμείο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Άρα δημιουργείται ένα δημοσιονομικό πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν, όταν ολοκληρώναμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει λοιπόν πρόβλημα, γιατί, όπως σημείωσε, πέραν αυτών η μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μάς καθηλώνει σε ένα μνημόνιο στο οποίο έχουμε μείνει προσωρινά χωρίς δάνειο.

Συνεχίζοντας την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως όταν δεν λες την αλήθεια προεκλογικά, το βρίσκεις στο κεφάλι σου επάνω μετεκλογικά. Υποστήριξε ότι «εάν δεν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και δεν εξομαλύνουμε τη σχέση μας με τους εταίρους και εν δυνάμει με τις αγορές και η σκέψη είναι ότι θα παίρνουμε έντοκα γραμμάτια, αυτή είναι μια αφελής και επικίνδυνη σκέψη».

Ερωτηθείς εάν θα συγκυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας- για την οποία μιλά ο κ. Βενιζέλος-, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η ΝΔ έχει μια υποχρέωση διότι το 2012 είχε και εκείνη την άποψη ότι πρέπει να μετέχουν όλοι στην ευθύνη, και διερωτήθηκε ότι «άρα πώς θα αλλάξει τώρα;».

Είπε ακόμη ότι εάν το σενάριο που επικρατεί είναι ότι την πρώτη θέση την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τότε όλοι όσοι πιστεύουν στην ανάγκη σταθερότητας και εγγύησης, πρέπει να στραφούν στο ΠΑΣΟΚ. Διότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την εθνική στρατηγική, τη σταθερότητα, τη συνεργασία». Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουν τα πράγματα εκεί και πως ούτε είναι και σωστό αυτό. Επιπλέον, άσκησε κριτική και προς το Ποτάμι.

Σχετικά με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος του καταλόγισε ότι με το νέο κόμμα και παρουσιαζόμενος ως «προϊόν νέας παρθενογένεσης», όπως είπε, υπονομεύει και δυσκολεύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, «που σηκώνει τεράστια βάρη».

«Εμείς κρατάμε το ΠΑΣΟΚ, τα εμβλήματα, τον ήλιο", τη συνέχεια, τα πρόσωπα, τα στελέχη, τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη, τα οποία τα βρήκαμε, γιατί είμαστε έντιμοι, καθαροί και σηκώνουμε τα βάρη», είπε και πρόσθεσε πως δεν εννοεί μόνο, ή και κυρίως, τα οικονομικά χρέη, αλλά τα χρέη τα πολιτικά, τα ηθικά, τα ιστορικά.

Σε ερωτήσεις σχετικά με το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε πως ό,τι έχει ζητήσει η αρμόδια Αρχή το έχει λάβει, πως η δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα, με πολλούς και διάφορους τρόπους και πως τα κόμματα ελέγχονται με αυστηρότητα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για προσπάθεια παρεμπόδισης και υπονόμευσης της παράταξης που γίνεται εδώ και καιρό, «και τώρα ανοιχτά, δυστυχώς», σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτό στις εκλογές, με την ψήφο προς το ΠΑΣΟΚ, «γιατί αυτή είναι η χρήσιμη ψήφος».

Είπε ακόμα ότι θα γίνει συνέδριο μετά τις εκλογές, όπου θα τεθούν «τα πάντα όλα», ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε κληρονόμος ούτε ιδιοκτήτης και πως «η αίσθηση της πριγκιπικότητος, της ιδιοκτησίας έχει βλάψει την παράταξη».

«Πιστεύετε ότι με ενδιαφέρει να είμαι προσδεδεμένος σε μια καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ; Εδώ δίνουμε μάχη για την πατρίδα και την παράταξη, μάχη που μας υπερβαίνει προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Πού ψηφίζω - Με ένα κλικ βρείτε το εκλογικό σας τμήμα

Εκλογές 2015: «Κλειδώνουν» την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι

Εκλογές 2015 - Χριστόφορος Βερναρδάκης: Ουδεμία περίπτωση για Grexit!

Σχετικές ειδήσεις