ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Χαμένο το εκλογικό παιχνίδι για τον Γιάννη Ανδριανό

Εκλογές 2015: Χαμένο το εκλογικό παιχνίδι για τον Γιάννη Ανδριανό

Ήττα Ανδριανού στην Αργολίδα και απώλεια της βουλευτικής έδρας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προοιωνίζονται οι τελευταίες εξελίξεις από το εκλογικό μέτωπο στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια.

Όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Ανδριανός φέρεται να εξαργύρωσε την εύνοια του περιβάλλοντος Σαμαρά και του κομματικού μηχανισμού στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2012. Έτσι, εμφανίζεται να μην περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του Μαξίμου για επανεκλογή υφυπουργών, οι οποίοι έχουν «ριχτεί» στη μάχη τριεδρικών περιφερειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδριανός έχει να αντιμετωπίσει τις δυνατές υποψηφιότητες του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και Βασίλη Σιδέρη, αλλά και του Κωστή Δημούλη και της Θεοδώρας Καλογεράκου, οι οποίοι συμπληρώνουν το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Μόλις χθες, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη από τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο, στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έσπευσε σε οργανωτικές αλλαγές παρά το σύντομο της προεκλογικής περιόδου, μαρτυρά ότι η πορεία του «γαλάζιου» στελέχους προς τη Βουλή πριμοδοτείται από το κόμμα και η υποψηφιότητα του κ. Σχοινοχωρίτη συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να υπερκεράσει αυτήν του κ. Ανδριανού.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η πορεία του έτερου δυνατού «χαρτιού» της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, του Βασίλη Σιδέρη. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου λαμβάνει ιδιαιτέρως θετικά μηνύματα από τον κόσμο στην προεκλογική του εκστρατεία. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφονται στον τοπικό Τύπο για την περιοδεία του στην Ερμιονίδα, όπου ο κ. Σιδέρης έτυχε «ζεστής υποδοχής», έδειξε γνώστης των προβλημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα εκπροσωπήσει επάξια τους συμπολίτες του στο κοινοβούλιο. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία περιοχή, στην οποία «ποντάρει» ο κ. Ανδριανός για να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες που αναμένονται στο Άργος, η δυναμική όμως του κ. Σιδέρη αναμένεται να διαψεύσει τις προσδοκίες του υφυπουργού.

Η δυσαρέσκεια του Γιάννη Ανδριανού για την απόφαση του Μαξίμου να τον ρίξει μεταξύ «Συμπληγάδων» θεωρείται πλέον δεδομένη. Δεδομένη, όμως, είναι και η αμηχανία μπροστά στην πιθανότητα απώλειας της βουλευτικής του έδρας. Οι τελευταίες του προσπάθειες να αντλήσει ψήφους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και εμφανίσεις του δίπλα στο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, πρόσωπο ιδιαιτέρως αγαπητό στους πολίτες. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Νεκτάριος αποφεύγει να παίρνει δημοσίως θέση για πολιτικά θέματα, ο κ. Ανδριανός δεν δίστασε να γεμίσει το προφίλ του στο Facebook με φωτογραφίες δίπλα στο Μητροπολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κ. Νεκτάριος φέρεται δυσαρεστημένος από τη χρησιμοποίηση του προσώπου του, έστω και συγκεκαλυμμένα, σε μία προεκλογική εκστρατεία και τη σύνδεση της εικόνας του εν προκειμένω με τον κ. Ανδριανό.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Ανδριανό στην Αργολίδα

Ο βίος και το... βιoς του Γιάννη Ανδριανού

Σχετικές ειδήσεις