ΕΚΛΟΓΕΣ

Καμμένος: Οι παραβάσεις δεν έγιναν από την Ελλάδα, αλλά από την ΕΚΤ

Καμμένος: Οι παραβάσεις δεν έγιναν από την Ελλάδα, αλλά από την ΕΚΤ

Σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έρχονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο στρογγυλής τραπέζης στη Μόσχα με θέμα: «Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα: αλλαγή πορείας και έξοδος από την ευρωζώνη», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου του «Russia Segodnya» - Τι είπε για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Κεντυρική Τράπεζα.

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αντιτίθενται στα συμφέροντα του λαού της Ελλάδας. Καταστράφηκε όλη η παραγωγή φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα. Το αντιαεροπορικό σύστημα της χώρας, το οποίο αγοράστηκε από τη Ρωσία, βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κίνδυνο βρίσκεται και η Κύπρος, ενώ ο τουρισμός έχει επίσης πληγεί», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος στο διεθνές κέντρο του πρακτορείου «Russia Today», σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Το κόμμα των ΑΝΕΛ είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια ομάδα συνεργασίας με βάση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή χωρών της Νότιας Ευρώπης, η οικονομία των οποίων υφίσταται απώλειες ως αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων. Αυτό ήταν ένα «τρομερό πλήγμα», σημείωσε επίσης ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «λόγος γίνεται για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού θεσμού, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, πρωτίστως από τη Νότια Ευρώπη, ώστε να αντιστραφεί αυτή η απολύτως ανόητη και βλακώδης κατάσταση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή η κατάσταση πλήττει εμάς περισσότερο από ό,τι τη Ρωσία».

Δηλώσεις του κ. Καμμένου δημοσιεύει και η εφημερίδα «Μασκόφσκι Καμσαμόλετς», προτάσσοντας την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα δεν σκοπεύει να βγει από την ΕΕ, καθώς καταβάλλει τεράστιους φόρους».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και ήδη πληρώνει ένα πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Κάθε Έλληνας που πληρώνει ΦΠΑ, πληρώνει σήμερα για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Δεν παραβίασαν οι Έλληνες τους όρους της σύμβασης, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε περίοδο κρίσης, χορηγούν δάνεια στην Ελλάδα με τόκους 22%, που τώρα έχουν φθάσει στο 30%. Το ΔΝΤ είναι πλέον σε θέση να παρέμβει και να εμποδίσει οποιαδήποτε από τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι «οι παραβάσεις δεν έγιναν από την Ελλάδα, αλλά από την ΕΚΤ, στην οποία τον κύριο ρόλο διαδραματίζει η Γερμανία», ενώ σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε: «Δεν θα τους δώσουμε μία τέτοια ευχαρίστηση, καθώς δεν υπάρχει σχετική διαδικασία».

Σημειώνεται τέλος, ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επιστρέφει την Πέμπτη (15/1) από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για επαφές. Την Παρασκευή θα περιοδεύσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καμμένος θα παραχωρήσει επίσης διακαναλική συνέντευξη την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα.

Ηδη, η κορυφαία στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα, προσφέρει αποδόσεις υπέρ ή κατά της εισόδου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή.