ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς στηρίζει τους σκληρότερους όρους λιτότητας

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς στηρίζει τους σκληρότερους όρους λιτότητας

Θερμά υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου την παρέμβαση του Έλληνα κοινοτικού επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Στρασβούργο, περί «χαλάρωσης» και «ευελιξίας» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτηρίζει την παρέμβαση του Έλληνα επιτρόπου σημαντική, επισημαίνει ότι «θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να την έχει κάνει εδώ και καιρό», ενώ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι «στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου για το σύμφωνο σταθερότητας, αναφέρεται:

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό.

Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις