ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα του Σαμαρά τα περί φοροελαφρύνσεων

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα του Σαμαρά τα περί φοροελαφρύνσεων

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε «φοροελαφρύνσεις».

Απαντώντας στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί πως «έχει το θράσος και επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ».

«Όπως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η κ. Σπυράκη έχει το θράσος να επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία της μεσαίας τάξης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Η ΝΔ ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ενσωματώνοντας σε αυτόν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε έκτακτο χαρακτήρα. Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δισ. Τα 0,7 δισ. αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δισ. αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε "φοροελαφρύνσεις"».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως έχει δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος άξιας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

«Ένας φόρος ο οποίος δεν θα αφορά τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, και θα είναι έντονα προοδευτικός. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα φορολογικά έσοδα του κράτους από την περιουσία των πολιτών θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με σήμερα. Ο φόρος αυτός θα αφορά τις πραγματικά μεγάλες ιδιοκτησίες. Μήπως γι' αυτές είναι που κόπτεται η κ. Σπυράκη; Το θράσος και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015-Σπ. Λυκούδης: «Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης»

Εκλογές 2015: Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ο ηγέτης του Podemos

Εκλογές 2015: Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Σχετικές ειδήσεις