ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Στο 69% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 13% η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Δημοσκοπήσεις: Στο 69% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 13% η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Με έναν εκλογικό νόμο που «πιέζει» για μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά στις παρούσες συνθήκες με τον κατακερματισμό των κομμάτων, προκαλεί αϋπνία στα κομματικά επιτελεία, οδεύουμε προς την 25η Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα η παράσταση νίκης που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού και αποσύνθεσης στη ΝΔ.

Η κρίσιμη μεταβλητή σε αυτές τις εκλογές είναι το συνολικό ποσοστό που θα λάβουν τα κόμματα τα οποία δεν θα περάσουν το κατώφλι του 3% για τη Βουλή.

Όπως εκτιμούν οι πολιτικοί επιστήμονες αυτός θα είναι και ένας απο τους ισχυρούς παράγοντες που θα καθορίσουν την, πολυπόθητη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία.

Ο αλγόριθμος είναι:
Για κάθε ποσοστιαία μονάδα που έλαβε κόμμα το οποίο δεν μπήκε στη Βουλή, χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας κατά 0,4% για το πρώτο κόμμα.

Οι περιπτώσεις αναλυτικά:

pinakas 1

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων «δείχνουν» ότι το απαιτούμενο ποσοστό αυτοδυναμίας θα κυμανθεί πάνω από 35% έως το 38%. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός Βουλής τα κόμματα που θα συγκεντρώνουν συνολικά από 6% έως 12%.

Στο πρώτο ποσοστό θα καταγραφεί σημαντικός αριθμός κομμάτων λίγο πάνω από το 3%. Στα ενδιάμεσα σενάρια και το ακραίο της υπόθεσης εργασίας, θα μπουν στη Βουλή λιγότερα κόμματα.

Τεράστια η διαφορά στην παράσταση νίκης

Σε ότι αφορά τη φρενίτιδα των δημοσκοπήσεων που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά για το Μαξίμου και σε πρώτη φάση δείχνουν συντριβή για τη ΝΔ στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και μάλιστα στην Α΄ και στη Β' περιφέρεια της Αθήνας.

Ένα ακόμα ιδιαιτέρως ανατρεπτικό στοιχείο που προκύπτει από τις έρευνες είναι ότι για πρώτη φορά ο Τσίπρας περνάει μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία!

Οι προσδοκίες του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ., ότι όσο κοντεύουμε προς τις εκλογές μπορεί να μειωθεί η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά και να πάνε σε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή ήττα φαίνεται να εξανεμίζονται κάτι που γράψαμε εγκαίρως από το Newsbomb.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Το δημοσκοπικό εύρημα που έχει προκαλέσει πανικό στο μέγαρο Μαξίμου είναι η παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 69% και η ΝΔ περιορίζεται στο 13%.

Στο ερώτημα δηλαδή ποιος πιστεύεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Αυτή η εικόνα νίκης που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει ένα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά να παγιωθεί σε πάνω από 10 μονάδες!

Σχετικές ειδήσεις