ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - O Σαμαράς ξανάρχισε τα «θα...»: Σήμερα μειώνει φόρους!

Εκλογές 2015 - O Σαμαράς ξανάρχισε τα «θα...»: Σήμερα μειώνει φόρους!

Μόλις μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες και συνειδητοποιώντας ότι η... καρέκλα χάνεται, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας «αντιλήφθηκε» την υψηλή φορολογία που έχει «γονατίσει» τους Έλληνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσποιούμενος ότι δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι έφτασε ο ίδιος τους φόρους - που οδήγησαν στην εξαθλίωση χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις – στο... Θεό, σαν να επέβαλε κάποιος άλλος την υψηλή φορολογία, προαναγγέλλει μείωση των φορολογικών συντελεστών!

Κατά την προσφιλή τακτική του στις προεκλογικές περιόδους, ο κ. Σαμαράς άρχισε τα «θα...» και με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά» υπόσχεται να μειώσει τους φόρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι:

-Από το 2015 θα μειωθεί η φορολογία στα επιχειρηματικά κέρδη. Από το 25% που είναι σήμερα θα πέσει 3% την πρώτη χρονιά και 4% τα επόμενα χρόνια, με στόχο να φτάσει στο 15%.

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

-Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2015. Η πρώτη μείωση θα είναι 7% και στα επόμενα έτη θα γίνουν νέες μειώσεις. Συγκεκριμένα, θα πέσει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα.

Συμπέρασμα;

Εδώ και 2,5 χρόνια, ο κ. Σαμαράς έλεγε «ναι» σε κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών και - με αλαζονεία - σημείωνε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», σε κάθε επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, θυμήθηκε τα ψηφοθηρικά κόλπα;

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις