ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Το ΔΝΤ είναι σύμμαχος της χώρας

Παπανδρέου: Το ΔΝΤ είναι σύμμαχος της χώρας

Ως σύμμαχο της χώρας και όχι αντίπαλο, χαρακτήρισε το ΔΝΤ ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή (18/01).

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, ως πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ τη βοήθεια του ΔΝΤ, αλλά αυτή προέκυψε από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων, ενώ ισχυρίστηκε ότι ζητούσε από το ταμείο να μελετήσει κάθε κίνησή του πριν την εφαρμογή της, για να δει πόσο βιώσιμη είναι.

Ο Παπανδρέου επιμένει στην ιδέα του δημοψηφίσματος, τη δεδομένη στιγμή όμως για τη συμφωνία με τους εταίρους άμα τη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Τόνισε, τέλος, ότι ο σχετικός νόμος που συνετάχθη έγινε ώστε να τεθούν σε δημοψήφισμα οι συμφωνίες της χώρας με τους Ευρωπαίκους εταίρους, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

«Ήταν λάθος που δεν πήγα το αίτημα στη Βουλή. Γνωρίζοντας οτι δεν είχα στήριξη από το ίδιο μου το κόμμα επέλεξα να πάω πιο ομαλά την μετάβαση με μια κυβέρνηση συνεργασίας. Αποφάσισα να ανοίξω το δρόμο και να μείνω στα μετόπισθεν ώστε να αφήσω σε άλλους να δώσουν την λύση».

Σχετικές ειδήσεις