ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Φοβού την κάλπη!

Δημοσκοπήσεις: Φοβού την κάλπη!

Τι αποκαλύπτουν τα ερωτήματα στις κυλιόμενες δημοσκοπικές έρευνες. Συνεχίζεται το εμπόριο φόβου και η κινδυνολογία. Με ορίζοντα «δύσκολης» δεκαετίας επιδιώκουν να κρίνει την Κυριακή ο ψηφοφόρος. Τα «κόλπα» για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Βασίλη Βασιλόπουλου

Η στρατηγική του φόβου παραμένει η κυρίαρχη κομματική και κατά την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές όπως επιβεβαιώνουν τα ερωτηματολόγια των δημοσκόπων.

Ειδικότερα, ζητούν από τους πολίτες να τοποθετηθούν εάν φοβούνται περισσότερο τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή την πιθανότητα μιας περιπέτειας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο του ερωτήματος να παρουσιάσει ως δεδομένο ότι το απερχόμενο δίδυμο της συγκυβέρνησης ακολουθεί μια πολιτική η οποία μολονότι εστιάζει στη λιτότητα δεν ενέχει τον κίνδυνο να τιναχθούν όλα στον αέρα, ενώ το άγνωστο και η περιπέτεια είναι τα χαρακτηριστικά της προοπτικής με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα προηγείται της ερώτησης άλλη η οποία μιλά για κρίσιμη εκλογή και για «δύσκολη» δεκαετία προκειμένου να ερωτηθεί ο πολίτης για το ποια κυβέρνηση θα ήταν καταλληλότερη για να τη χειριστεί! Δηλαδή η επιλογή της Κυριακής φαντάζει ως επιλογή δεκαετίας!

Κατά τα λοιπά ερωτώνται οι πολίτες για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, για την παράσταση νίκης και για την πρόθεση ψήφου σήμερα 19/1 (γεγονός που δείχνει ότι θα μετρούν κάθε μέρα με το ίδιο πλαίσιο).

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι με μια σειρά ερωτήσεων για τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος επιχειρούν οι εταιρείες ερευνών να αποφύγουν το σφάλμα στα exit polls της Κυριακής, ομολογώντας εμμέσως ότι στις μετρήσεις τους εντοπίζουν μεγάλο περιθώριο αποκλίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις