ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: «Θεατρινισμοί» Ανδριανού ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στην Αργολίδα

Εκλογές 2015: «Θεατρινισμοί» Ανδριανού ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στην Αργολίδα

Πυρά από όλες τις κατευθύνσεις -και όχι άδικα- δέχεται ο υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Ανδριανός, καθώς προβάλλει ως αιχμή του δόρατος της προεκλογικής του εκστρατείας την επέκταση του σχεδίου πόλης του Άργους, σαν να πρόκειται για δικό του επίτευγμα.

Από τη στιγμή της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος από τον Κάρολο Παπούλια για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης του νοτίου τμήματος του Άργους, ο κ. Ανδριανός έχει κατακλύσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με ανακοινώσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι με «δικές του» ενέργειες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το ίδιο «τροπάρι» ακολουθεί και στις προεκλογικές του ομιλίες, στις οποίες το θέμα αναφέρεται πρώτο-πρώτο, ως συνέπεια της «ουσιαστικής συμβολής» του ιδίου...

Το «ολίσθημα» φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν για το ποιες ήταν οι «ενέργειες» του κ. Ανδριανού, ως υφυπουργού Αθλητισμού, για μία υπόθεση η οποία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο άλλου υπουργείου και συγκεκριμένα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με αρμόδιο υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επίσης διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Αργολίδας με το ΠΑΣΟΚ!

Τη σκυτάλη πήρε η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, η οποία σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Ανδριανό για «θεατρικούς πανηγυρισμούς για το σχέδιο πόλης του Άργους που προσβάλλουν τη νοημοσύνη»:

«Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας... Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προώθησε για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης του νοτίου τμήματος Άργους.

Για όσους πολιτευτές της ΝΔ δεν το γνωρίζουν πολιτικός προϊστάμενος και έχων τη συνολική ευθύνη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ είναι ο Βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης. Κανένας απολύτως υποψήφιος βουλευτής ή Υφυπουργός άσχετου Υπουργείου δεν παρενέβη, διότι απλούστατα θα ήταν αδιανόητη θεσμική παρέμβαση, ούτε στην έγκριση της πρότασης του Δήμου Άργους από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ούτε στην έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ούτε πολύ περισσότερο στην υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θεατρικοί πανηγυρισμοί που προσβάλλουν τη νοημοσύνη και κυρίως την αισθητική μας και που μας επαναφέρουν σε τακτικές πολιτευτών της δεκαετίας του '60, "κατόπιν ενεργειών", "εγώ σας έφερα και το ποτάμι", απορρίπτονται από όλους του πολίτες του Άργους. Έλεος πια με τον ξεπεσμό της ποιότητας του προεκλογικού αγώνα από κάποιους».

Πρόκειται για ένα ακόμη πειστήριο ότι ο Γιάννης Ανδριανός έχει χάσει τη μάχη στην εκλογική του περιφέρεια. Βλέποντας την απειλή για απώλεια της βουλευτικής του έδρας να έρχεται όλο και πιο κοντά, ο κ. Ανδριανός φέρεται να προσπαθεί να ψαρέψει ψηφοφόρους έστω από το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι γνωστό ότι έχει χάσει την εύνοια από τη βάση της ΝΔ στην Αργολίδα.

Τακτικές απελπισίας και πολιτικής ματαιοδοξίας από έναν υφυπουργό, που τρέμει μη χάσει το ασφαλές περιβάλλον του ελληνικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Χαμένο το εκλογικό παιχνίδι για τον Γιάννη Ανδριανό

Εκλογές 2015: Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Ανδριανό στην Αργολίδα

Σχετικές ειδήσεις